Dünya Dost ateşinde 5 ölü

Dost ateşinde 5 ölü

05.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ukrayna’da bir hırsızlık çetesine operasyona giden özel tim ile asayiş şubeden polisler arasında yanlışlıkla çatışma çıktı. Olayda 5 polis hayatını kaybetti

Dost ateşinde 5 ölü

Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarında dün bir köyde hırsızlık çetesini çökertmek isteyen özel tim ile durumdan habersiz olan asayiş ekipleri çatıştı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı ve milletvekili Anton Geraşenko’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, polis Kiev ve civarındaki bölgede hırsızlık yapan bir çeteyi çökertmek için plan hazırladı. Çetenin, gece yarısı Knyajiçi köyünde bir evde hırsızlık yapacağı bilgisini alan polis, operasyon bölgesine özel tim sevk etti.

Haberin Devamı

Operasyonun yapılacağı evin yan tarafındaki boş bir binaya da şüphelileri takip etmek üzere iki sivil polis yerleştirildi. Yan evdeki alarm sisteminin çalışması üzerine olay yerine gelen asayiş şubeden başka polisler ise inşaat halindeki binada bulunan iki polisi şüpheli zannederek gözaltına aldı.

Ele geçirildi sandılar

Özel tim ekipleri de operasyon yerine geldiğinde iki sivil polisin minibüse alındığını görünce, bunların çete mensuplarınca ele geçirildiğini sandı. Bunun üzerine özel timle asayiş şubeden polisler arasında başlayan çatışmada biri özel timden olmak üzere beş polis hayatını kaybetti. Hırsızlık şüphelisi üç kişi ise Kiev’e kaçarken yakalandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.