Elazığ Dost Meclisi'ne Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü katıldı

Dost Meclisi'ne Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü katıldı

22.10.2014 - 10:26 | Son Güncellenme:

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi’nin bu haftaki ’Dost Meclisi’ toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun katıldı.

Dost Meclisine Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü katıldı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi’nin bu haftaki ’Dost Meclisi’ toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun katıldı.
MÜSİAD Elazığ Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği ’Dost Meclisi’ toplantısı devam ediyor. Bu hafta yapılan toplantıya Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun katıldı. Altun’u, MÜSİAD Şube Başkanı Av. İbrahim Gök ve üyeler karşıladı. Sohbetle başlayan toplantıda aile politikası ve sosyal sorunlar hakkında konuşuldu. Aile politikalarını, çocuk esirgeme, çocuk koruma yuvalarının faaliyetlerini anlatan Altun, "Görevde 6. yılımı doldurmak üzereyim. Önceki zamanlarda Gaziantep’te idareci olarak görev yapmak nasip olmuştu, şimdi ise Bakanlığımızın uygun görmesi üzerine Elazığ’da görevime devam etmekteyim. Bugün aile kurumu günümüzde en temel yapı olmaktadır. Biz bu yapıdan uzak kalmış, gerek şiddet, gerekse aile içi anlaşmazlıklardan ortada kalan ve ağır travmaya maruz kalmış çocuklarımıza, bakıma muhtaç yaşlılarımıza sahip çıkmakla görevliyiz" dedi.
Bakıcılığı üstlenen aile veya kurumda görev yapan arkadaşlarla birlikte nasıl daha iyi bir verim alınır diye sürekli çalışma içerisinde olduklarını da ifade eden Altun, "Genel denetlemelerimiz 6 ayda bir yapılmaktadır. Aynı zamanda bizim yaptığımız yardım değil bakıma muhtaç kişilere destek olmaktır. Bu desteğimiz aile veya bakıma muhtaç kişinin hayatındaki sosyal ilerlemeye göre her yıl tekrar gözden geçirilmektedir. Eğer halen ihtiyaç sahibi durumundaysa bu destek 2 yıl daha uzatılmaktadır" diye konuştu.
Katılımlarından dolayı Altun’a teşekkür eden MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök ise, "Bizler her er salı dost meclisinde gündemden konu veya sorunlar için bir araya geliyoruz. Bugünde sizlerle hayatın anlamını ifade eden Aile ve Sosyal Politikaları konuştuk. Karşılıklı bilgilendik. Teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
’Dost Meclisi’ toplantısı sonunda Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun’a, MUSİAD Elazığ Şubesi Başkanı Av. İbrahim Gök tarafından, katılımı anısına hediye takdim edildi.