Gündem DOSTLARI ‘ATİ’Yİ YALNIZ BIRAKMADI

DOSTLARI ‘ATİ’Yİ YALNIZ BIRAKMADI

22.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ani ölümüyle sanat dünyasını yasa boğan, ünlü besteci ve aranjör Attila Özdemiroğlu (73) dün Levent Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı.

DOSTLARI ‘ATİ’Yİ YALNIZ BIRAKMADI

Sanat dünyasından ünlü isimlerin son yolculuğunda yalnız bırakmadığı Özdemiroğlu’nun düşüp belini kırdığı, girdiği ameliyat sonrası fenalaşıp hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Özdemiroğlu’nun ilk eşi Ayla Pelit’le kızı Yaprak ve oğlu Sarp, dördüncü eşi Hepgül Hepbir, kızları Lara ve Lidya cami avlusunda taziyeleri kabul ettiler.

Sanatçının kızı Yaprak Özdemiroğlu, 2 yıldır akciğer kanseri tedavisi gören babasının düşüp belini kırdığını açıkladı: “Her zaman iyiydi aslında. Düştü, bel kemiğini kırdı. Ameliyata almak zorunda kaldılar. Felç olacağını söylediler. O da öyle yaşamak istemezdi. Dolayısıyla bir risk alındı ve ameliyat kabul edildi. Ameliyatı dört saat sürdü. Narkoz ağır geldi. Çıktıktan sonra ayılamadı. Sonra bir anda ağırlaştı, sabah da kaybettik.” Özdemiroğlu babasının neredeyse tüm müzik aletlerini iyi derecede çalabildiğini ve pilot olduğunu da sözlerine ekleyip, “Ameliyattan sonra uçuşla ilgili çok şey sayıkladı. Özgürlükçü biriydi” diye konuştu. Müzik dünyasından önemli isimlerin son yolculuğunda yalnız bırakmadığı Özdemiroğlu’nun cenaze törenine Sezen Aksu, Nilüfer, Emel Mütfüoğlu, Cem Yılmaz, Müjdat Gezen, Halit Kıvanç, Teoman, Bülent Ortaçgil, Sertab Erener, Göksel ve Gonca Vuslateri’nin aralarında olduğu isimler katıldı.

Yazarlar