İstanbul ’DOSTUM SPOR’ PROJESİ SEMİNERİ YAPILDI

’DOSTUM SPOR’ PROJESİ SEMİNERİ YAPILDI

23.11.2014 - 11:51 | Son Güncellenme:

.

’DOSTUM SPOR’ PROJESİ SEMİNERİ YAPILDI

Coliseum Sportif Yaşam Kulübü, ’Dostum Spor’ projesi kapsamında Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonuyla (DUMESF) birlikte ’Çocukların erken yaşlarda spora teşvik edilerek kötü alışkanlıklardan uzak tutulması’ konulu seminer düzenledi.
Acarkent’te yer alan Coliseum Sportif Yaşam Kulübü, ’Dostum Spor’ projesiyle uyuşturucu ve dopingle mücadeleye destek veriyor.
Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Yaşam Atölyesi Kurucusu Yazar Aret Vartanyan ile Coliseum Spor Okulları Yöneticisi ve Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu As Başkanı Ahmet Kerim Kulçak tarafından Coliseum Acarkent’te verilen seminere katılımcıların ilgisi büyük oldu.
ILICAK: "UYUŞTURUCU İLE SAVAŞTA TEK ÇARE SPOR"
Yaklaşık bir saat süren seminerde DUMESF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, “Sağlıklı, kötü alışkanlıklardan uzak nesiller için çocuklarımızın aileleri tarafından erken yaşlarda spora yönlendirilmeleri çok önemli. Federasyonumuz dünya çapındaki istikrarlı sporcuları, spor topluluklarını ve aileleri bir araya getirerek uyuşturucuyla savaşta tek çarenin spor olduğunu dünyaya duyurur. Amacımız ’temiz spor, temiz nesil’ olgusunu bütün branşlara ve toplumun her kesimine yerleştirmek" dedi.
VARTANYAN: "UYUŞTURUCUNUN PANZEHRİ SEVGİ"
Yazar Aret Vartanyan ise uyuşturucuya karşı en büyük silahın ailedeki sevgi ve güven ortamı olduğunu belirterek, "Uyuşturucunun panzehri sevgi. Uyuşturucu tehdidi görünenden çok daha fazla, bu yüzden çocuklarla açık, şeffaf ve anlayışlı bir üslupla bu konuları konuşmak, bilinçlendirmek gerekiyor" diye konuştu.
KULÇAK: "GELECEĞİN SPORCULARININ YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"
Coliseum Spor Okulları Yöneticisi Ahmet Kerim Kulçak, ’Dostum Spor’ projesi kapsamında çocukların yeteneklerini keşfetmede ailelere önemli bir rol düştüğünü dile getirerek, "Sonrasında çocukları cesaretlendirerek spora yönlendirmek gelecekleri için yapabilecek en büyük iyiliklerden biri. Coliseum Spor okullarıyla spora verilen her türlü destekle geleceğin sporcularının yanında olmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.