Dövmelerden Kurtulma Yol Rehberiniz

Her dövme silinebilir mi?

Genel olarak her dövme silinebilir. Ancak renksiz olarak nitelediğimiz siyah renkli dövmelerin silinmesi çok daha kolaydır. Renkli dövmelerden ise en zor silinen iki renk yeşil ve kırmızıdır. İze eğilimi olan kişilerde bazen silinen alanda kabarıklık olabilir ancak zaten dövme yaptırdığında dövme yerinde de bu kabarıklık oluşmuştur. Onun dışında bazen dövme şekline uyumlu beyaz iz kalabilir. Ancak hiç iz kalmadan silinme oranı çok yüksektir.

Dövmelerin sorunsuz silinebilmesi neye bağlıdır

Haberin Devamı

Dövmelerin sorunsuz silinebilmesi birkaç faktöre bağlıdır. İlki daha önce bahsettiğimiz gibi dövmenin rengidir. Siyah dövmeler renkli olanlara göre çok daha kolay silinir. İkincisi dövmenin yapılma zamanıdır. Eski yani üzerinden en az 6 ay geçmiş olan dövmeler yeni olan dövmelere göre çok daha çabuk silinir. Ayrıca profesyonel boyalarla yapılan dövmeler amatör dövmelere göre çok daha başarılı silinir. Onun dışında kişinin derisinin iyileşme hızı önemlidir. Bu hastaya bağlı faktörler uygunsa diğer en önemli faktör uygun lazer cihazının seçilmesidir. Uygun cihaz ve uygun dozlarda dövme problemsiz olarak silinebilir.

Lazerler nasıl etkili silme sağlarlar?

Lazerler kısa atımlı yoğunlaştırılmış ve belli bir bölgeye dağılmadan konsantre olan ışık enerjisi üretirler. Bu ışık derinin üst tabakalarına zarar vermeden geçer ve seçici olarak dövmeyi oluşturan pigmentler tarafından absorbe edilir. Lazer enerjisi dövme pigmentlerinin küçük parçacıklara bölünmesini sağlar. Bu küçük parçacıklar daha sonra vücudun immün (savunma) sistemi tarafından yok edilirler. Lazerle dövme silme ve kalıcı makyaj işleminde kullanılan cihazlar dövme pigmentleri tarafından en iyi emilecek dalga boyunda ışınlar üretir. Bu ışınlar sadece pigment tarafından tutulmakta, dövme çevresinde bulunan normal dokuları etkilememektedir.

Acı veren bir tedavi midir? Tedavi süreci nasıldır?

Genel olarak ağrılı bir yöntemdir. Lokal anestezi uygulanmadan işlem yapılmaz. Ancak dövme yaptıran kişiler genellikle ağrının dövme yaptırırken hissettikleri ağrıyla neredeyse aynı olduğunu söylemektedir. Üstelik lazer uygulaması öncesi lokal anestezi uygulandığından hiçbir acı hissetmeden işlem yapılabilmektedir. Seans sayısı , dövmenin büyüklüğüne göre değişmekle beraber ortalama 6 ila 10 seans olabilecek şekilde değişebilmektedir.

Haberin Devamı

Amatör dövme ile profesyonel dövme arasında tedavi nasıl bir değişkenlik gösterir?

Amatör dövmeler ise usta bir el tarafından yapılmadığı için pigment farklı derinliklere verilebilmektedir. Bu durumda aşırı derine verilmiş pigmentlerin temizlenmesi zorlaşmaktadır. Profesyonel yapılmış dövmeler genelde derinin alt tabakalarında ve aynı derinliktedir. Dolayısıyla lazerle dövme silme işlemi de tüm dövme üzerinde genellikle homojen sonuç vermektedir. Yeni bir takım mürekkepler ve pastel renklerin kullanıldığı profesyonel dövmeler oldukça dirençli olmaktadır ve tamamiyle temizlenmesi oldukça zordur.

Kalıcı makyaj bölgelerinde silme işlemi yapılabilir mi?

Sıklıkla kaş, dudak, göz çevresine yapılan makyajlar lazerle güvenli olarak yok edilebilmektedir. Yüz bölgesi, boyun gibi alanlar kılcal damarlardan zengin ve iyileşmesi kalitesi hızlı bölgelerdir. Dolayısıyla bu alanlarda uygulama yapılırken daha yüksek lazer enerjisi kullanılabilmekte ve daha hızlı sonuçlar alınabilmektedir.

Haberin Devamı

Silme işlemi uygulayanlara daha sonra bakım için neler tavsiye edersiniz?
Silme işlemi uygulandıktan sonra kesinlikle güneş ışınlarından uzak durulmalıdır. Güneş koruyucu krem sürülmeden dışarı çıkılmamalıdır. Uygulama sonrasında iki gün su temasından kaçınılıp reçete edeceğimiz yara kapatıcı krem tedavisi verilir. Sonraki seans aralıkları genellikle 4 hafta ile 6 hafta arasında değiştiğinden, bu süre içinde en önemlisi hastanın sıkı bir şekilde güneş koruyucu krem kullanması tavsiye edilir