Dövmelerinize bakım yaptırdınız mı?

Öğrenci, avukat, gazeteci ya da oyuncu… Dünya üzerinde pek çok insanın vücudunda küçük ya da büyük, bir ya da birden fazla dövmesi mutlaka var. Omuzda, dekoltede ya da sırtta hayat boyu bizimle olacak dövmelerin de bakıma ihtiyacı var. Özellikle de yaz aylarında… Her daim renkli ve canlı görünmeleri için neler yapmak gerektiğini biliyor musunuz?

İyileşene kadar bekleyin

Dövme yaptırdıktan sonra ilk iki hafta uygulamanız gereken hijyen kuralları oldukça önemli. Sonuçta dövme, cildin üst yüzeyinde meydana gelen bir yaralanma. Bölgenin sık sık temizlenmesi ancak suyla fazla temas etmemesi gerekiyor. Özellikle doğrudan güneş ışınları maruz kalmamasına özen gösterin. Yaranın kabuklanmasına olanak sağlanması şart. Tabii kabukları da kesinlikle koparmayın, diyor uzmanlar.

Haberin Devamı

Doğru bakım uygulayın

Dövme yaptırdıktan sonraki iyileşme sürecinde bölgeye günde üç ya da dört kez uygun bakım ürünü uygulayın. Ürünün cildin pH dengesine uygun olması önem taşıyor. Ve tabii ki yaranın günlük nemlenme oranı da önemli. Yaranın iyileşmesinde cildin hızlıca emdiği, nefes almasına izin veren, yağlı bakım ürünleri etkili.

Güneşten sakının

Uzmanlar göre göre dövmenin en büyük düşmanı güneş. Renk pigmentlerini solduruyor. Öyle ki, güneş ışınlarının dövmenin her bir çizgisini silecek kadar güçlü etkisi var. Her durumda renk yoğunluğunun dövmenin güneşle ne sıklıkla irtibatta olduğuyla alakası bulunuyor. Uzmanlar, güçlü UV ışınlarına karşı dövmelerin giysinin içinde korunabildiğini ancak deniz kenarında doğrudan güneşe maruz kalmaması gerektiğini bunun için de en az 30 ya da 50 koruma faktörlü ürün kullanmak gerektiğini belirtiyorlar.