Gündem Down sendromlu çocuk minik Selin’i kurtardı

Down sendromlu çocuk minik Selin’i kurtardı

24.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Wilson hastası olduğu için ‘çok acil organ bekleyenler’ listesine konulan minik Selin, down sendromlu bir çocuğun bağışlanan karaciğeriğiyle hayata döndü

Down sendromlu çocuk minik Selin’i kurtardı

İzmir’de Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde, dünyada ender görülen karaciğer rahatsızlıklarından Wilson hastalığı teşhisi konulan ve ’çok acil organ bekleyenler’ listesine konulan 7 yaşındaki Selin Buğra’nın, 8 günlük endişeli bekleyişin ardından down sendromlu bir çocuğun bağışlanan karaciğeriyle sağlığına kavuştu.
Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Kınık Mahallesi’ndre oturan Selin Buğra’nın, bir ay önce, yüzünde ve gözlerinde sararma oldu. Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürülen Selin’in, ilk olarak eklem romatizması olabileceği ihtimaline karşı ilaç verilip 15 gün sonra gelmesi söylenerek evine gönderildi. Ancak Selin’in, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine aynı hastaneye bir kez daha götürüldü.
Bu kez yapılan testler sonunda, durumu ciddi görülen Selin, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne gönderildi.
Burada Selin’e, dünyada ender görülen rahatsızlıklardan Wilson hastalığı teşhisi konuldu. Yaşaması için tek çare olarak nakil yapılması gereken Selin için, “acil” kodlu çağrı yapıldı. 8 gün süren endişeli bekleyişin ardından müjdeli haber Antalya’dan geldi.
‘Scooby Doo’yu özledim’
Burada beyin ölümü gerçekleşen down sendromlu 5 yaşındaki bir çocuğun bağışlanan karaciğeri, Ege Üniversitesi’ne getirilip Selin’e nakledildi. Konuşmaya başlayan Selin, en çok odasında televizyon bulunmadığı için izleyemediği çizgi film kahramanı olan Scooby Doo’yu özlediğini söyledi.
Erken bulunan karaciğer sayesinde kızlarının tekrar yaşama tutunmasıyla, anne Ayşe Buğra ile baba Osman Buğra, büyük mutluluk yaşadı.