Rio'da Burun estetiği sunusu ve cerrahi Sanatı Kursu

Saat şu an Sao Paulo da gece 10.30. Dışhatlarda THY uçağımızı bekliyoruz. Casa Bauducco da oturdum. Bir kahve söyledim ve bilgisayarımı açıp yazmaya başladım. Yurtdışı kongrelerini çok seviyorum. Her kongre bittiğinde hem sizlerle paylaşıyorum hemde kendim için notlar almış oluyorum.

Rioda Burun estetiği sunusu ve cerrahi Sanatı Kursu

18 haziranda THY ile Sau Paulo’ya vardık. Uzun bir pasaport kuyruğundan sonra beni gümrükte ayırdılar. Gümrükçüler beni sever. Niye bilmiyorum. Bavulumu cihazdan geçirdiler. Siyah bavulumu gösterip, beni takip edin dediler.

Haberin Devamı

-Açın lütfen

-Peki. Açıyorum ama umarım bavulun içini görünce gülmez, ben bile gülüyorum hala :). Bavulun içinde 30 tan maske, ameliyat ve heykel aletleri, birde esrara benzeyen heykel çamuru var.

-Bunlar ne?

-Ben plastik cerrahım. kongrede rinoplasti workshop ‘u yapacağım. Daha fazla birşey sormadı.

Rio ya aktarma yapıp otelimize yerleştik. Ertesi gün kongremize katıldık. 2200 kişi katılmış. İnanılmaz bir sayı. Türkiye’den gelen plastik cerrahların konuşmaları çok ilgi çekti. Türkiye estetik cerrahi de her yıl daha fazla söz sahibi olmaya başladı. Artık şunu rahatlıkla söyleyebilirim, burun estetiği ameliyatına Türkiye en önlerde anılıyor.

Ve sıra benim workshop'uma geldi. Bavulumu açtım. Rhinoplasty Society nin eski başkanı Dr. Joe de katıldı. 30 kişi 2 saat burun çizdik, heykel yaptık, çamur üzerinde üç boyutlu anatomi tartıştık. Türkiyede 2-5 heykel hocası ile yaptığımız cerrahi sanatı kursunda, bu sefer tek başımaydım. Hocalarımı videoya almıştım. Plastik cerrahlar, ekranda gördüklerini yaptılar. En çok, kil den kıkırdak anatomiyi modelleyip üzerine deriyi yapıştırma egzersizini sevdiler. Kurs bittiğinde bu işin gelecek yıllarda tekrarlayacağımıza emin oldum. 250 dolar olmasına rağmen 30 kişilik kontenjan dolmuştu. Daha sonra 3 kişi yanıma gelip, kayıtlar dolduğu için katılamadık dediler.

Rioda Burun estetiği sunusu ve cerrahi Sanatı Kursu

Dr. Silvian poligon rinoplasti ile daha yakından ilgilendi.

-Boris, ben ... hastanesinin klinik şefiyim. Salı günü burun ameliyatımız var, sen yaparmısın.

-Gerçekten mi?

-Evet lütfen, asistanlarıma göstermeni istiyorum.

Haberin Devamı

-Peki :)

Pazartesi akşamı, İpanama salonunda otorim greft sunumu yaptım. Brezilyalı plastik cerrahlar, bu sonuçları özellikle kapalı ameliyatla aldığım için ilgi gösterdiler. Benden bir önce konuşma yapan cerrah, bana Türk kızları çok güzelmiş dedi.

Ertesi gün Dr. Silvian ve Dr. Luis, beni 6.20 de aldı. Güneş, Rio’nun kocaman tek parça kaya dağlarının üstünden şehri aydınlatmaya başlarken, şehrin diğer ucuna araba sürdük. Çok eski ama sevimli devlet hastanesine vardık. Hastamızı gördük. Çok şirin plastik cerrahi asistanları ile tanıştık. Hastamız uyuduktan sonra ameliyatımızı yaptık. Deplasmanda, 10 kişi izlerken, ingilizce ameliyat yapmak gerçekten çok zormuş. Ameliyatımız çok güzel oldu.

Rioda Burun estetiği sunusu ve cerrahi Sanatı Kursu Dr. Silvian ve Dr. Luis bebi bırakmadı. Dağ yolundan şehire girdik. Rio görülmesi gereken bir şehir. Ben bayıldım. Harika yemekler yedik. Tropik meyve sularından içtik. Restoranın yanındaki manavdan meyveler aldık. Ofisime tropik bitkiler almak istiyorum dedim. Harika bir bahçeye götürdüler. Topraksız bir süre yaşayabilen 3 bitki seçip poşetledik. Bavulumuzu toparlayıp, havalanına gittik. Rio' dan Sau Paulo' ya uçtuk.

Haberin Devamı

Sao Paulo ya erken vardığımız için şu an THY nin bagajları aldığı G kapısının önünde yazımı kontrol ediyorum. Siz bu yazıyı okurken ben 14 saatlik okyanus seyahatinde olacağım. Sizleri çok özledim. Yarın İstanbulda görüşmek üzere iyi geceler.

Dr. Barış Çakır

www.bariscakir.com