Ege Sağlık üssü: Bornova

Sağlık üssü: Bornova

25.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bornova Belediyesi, gebe, lohusa, ağız ve diş sağlığı ile evde yaşlı bakım hizmetleriyle ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alıyor

Sağlık üssü: Bornova

Sağlık alanında eğitimden hasta nakil ambulansına kadar bir çok çalışma yapan Bornova Belediyesi, evde bakım hizmetleriyle vatandaşlarının yardımına koşuyor.

Haberin Devamı

Örnek çalışmalar

Sağlıklı Bornova hedefi ile yapılan çalışmalar kapsamında ihtiyaç sahibi yaşlı, gebe, lohusa ve bebekler evlerinde ziyaret ediliyor. Yunus Emre Mahallesi’nde hizmet veren Özgül Gündüz Halk Sağlığı Mekezi’nde 2014 yılından bu yana verilen hizmet sayısı 96 bin 77’yi buldu. Yaşlıları evlerinde ziyaret edip tüm ihtiyaçlarını karşılayan Bornova Belediyesi, Evde Yaşlı Bakım Hizmetleri kapsamında 40 bin 728 kişiye dokundu. ‘Evde gebe, lohusa ve bebek bakım hizmetleri’ kapsamında ise gebe bakımında 11 bin 669, lohusa bakımında 6 bin 53, bebek ve çocuk bakımında 13 bin 153 ziyaret gerçekleştirildi. Belediye bünyesinde bulunan 2 adet ambulansla son 5 yılda yürüyemeyecek durumda olan hastalar için 11 bin 254 sefer yapıldı.