Dream Catcher Yani Düş Kapanı

Düşkapanı ya da rüya yakalayan, rüya avcısı...

Kızılderili inanışına göre kötü rüyaları yakalayan bir düş kapanı.
Kızılderililerin baş ucu duvarına asılan dreamcatcher (düş kapanı) inanışa göre onları kabusların gerçekleşmesinden koruyor.

Özellikle yeni doğan bebeklerin baş ucuna asılır ki kötü ruhlar onları rahatsız etmesin. Huzurlu uykularını bölmesin.

Eğer ki bu düş kapanına rağmen kabus gören olursa, sabah uyandığında dreamcatcher (düş kapanı) yakmalı ve hemen yenisini yapıp yerine asmalı.

Haberin Devamı

Hayatın çeberi olarak da bilinir ve söğüt ağacından yapılır.



Hakkında oldukça fazla efsane var.



2015 in yükselen trendi etnik stil ev dekorasyonunun en büyük parçalarından biri olacak düş kapanları.



Yapımında kullanılan ve geleneksel olarak söğüt ağacından yapılan çemberin hayatın çemberini (bebek olarak doğmak, çocukluk, yetişkinlik ve tekrar "bebek"e dönülen yaşlılık) sembolize ettiği, çembere dolanarak örülen, ortası boş ağın çemberle buluştuğu nokta sayısına göre farklı farklı şeyler sembolize ettiği (örneğin eğer sekiz noktada buluşuyorsa, örümceğin bacaklarını sembolize ediyor), inanılan efsaneye göre çeşitli nedenlerle tüyler eklenen (mesela bir tanesi iyiliğin yolunu kutsanmış tüylerle buluacağını söylerken, diğeri bunu halka yayan adamın rüyasında öyle gördüğünü söylüyor), kötü düşünceleri sizden uzaklaştırıp, iyi düşünceyle dolmanızı sağlayan kızılderili inanışı. yatakların baş ucuna asılır. aksesuar olarak da gerek duvara asma amaçlı, gerek taklitleri küpe, kolye ucu..vb olarak çok kullanılan bir motiftir.





Eski dantelleri değerlendirerek yapabileceğiniz enfes etnik bir aksesuar olabilir.



Sadece ev dekorasyonunda değil stiliniz için de değerlendirebilirsiniz.



www.tasarimcininevi.com
Tasarımcı