İzmir DRIFT YARIŞI İLK KEZ İZMİR’DE

DRIFT YARIŞI İLK KEZ İZMİR’DE

13.04.2015 - 11:57 | Son Güncellenme:

.

DRIFT YARIŞI İLK KEZ İZMİR’DE

Türkiye’nin birçok şehrinden gelen drift yarışçıları İzmir’de buluştu. Pilotların keskin virajlarda yanlayarak gitmeleri nedeniyle yanan lastikler yer yer toz bulutları oluştururken, izleyenler ise tam anlamıyla bir heyecan fırtınası yaşadı.
İzmir’de ilk kez resmi olarak Ülkü Yarış Pisti’nin ev sahipliğinde düzenlenen drift yarışlarında birbirinden renkli sahneler oluşurken, usta pilotlar pistte tozu dumana kattı. Birbirinden güçlü otomobillerin yarıştığı Apex Masters Drift Serisi 1. Ayak Yarışı’nda pilotlar araçlarını olabildiğince düz sürmemeye çalıştı. Pilotların keskin virajlarda yanlayarak gitmeleri nedeniyle yanan lastikler yer yer toz bulutları oluştururken, izleyenler ise tam anlamıyla bir heyecan fırtınası yaşadı.
Havanın güzel olmasını da fırsat bilen İzmirliler, ailesiyle birlikte piste akın etti. Bu tarz organizasyonların daha sık olması gerektiğini ifade eden yarışseverler, İzmir’in bu konuda geri kaldığını savundu.
Apex Masters Drift Serisi 1. Ayak Yarışı’nda Temart adına yarışan Oktay Kabataş Nissan S13 LSX otomobiliyle 1. olurken, Alias Drift Team adına yarışan Kemal Soylu BMW 325T / GTR Replica otomobiliyle 2. oldu. Nankang Drift Team adına yarışa katılan Özer Mollamehmetoğlu ise BMW M3 Turbo aracıyla podyumda 3. sırada yer aldı.