Gündem Drifte pişman ettiren ceza

Drifte pişman ettiren ceza

03.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da drift yaparak trafikteki araçları tehlikeye düşüren Şenol A.’nın 2 ay süreyle ehliyetine el konulurken, 5 bin 245 lira ceza kesildi.

Drifte pişman ettiren ceza

Eyüpsultan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde asker uğurlaması yapan bir grup caddedeki trafiği durdurarak drift yaptı. Görüntülerin sosyal medyada yer alması üzerine Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliği olayla ilgili çalışma başlattı. Araç plakasından kimlik tespiti yapılan zanlı Şenol A. yakalandı. Şenol A.’nın 2 ay süreyle ehliyetine el konuldu, otomobili de 2 ay süreyle trafikten men edildi. Şüpheli ‘aracı trafikte el freni çekilerek kendi etrafında döndürmek’ suçundan 5 bin 10 lira ve ‘trafiği tehlikeye düşürmek’ suçundan 235 lira olmak üzere toplam 5 bin 245 lira para cezası kesildi.

Haberin Devamı

Ayrıca şüpheliye, ‘kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ maddesi uyarınca adli işlem yapılacağı bildirildi. Şenol A.’nın ifadesinde “Yaptığımdan çok pişmanım. Bir daha yapmayacağım” dediği öğrenildi.

En çok ihlal emniyet kemerinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in 2018’deki trafik kuralı ihlalleri ve para cezalarına ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı. Yanıtta, 2018 içinde birden fazla trafik kuralı ihlalinde bulunan kişi sayısının 1 milyon 671 bin 652, en çok ihlal edilen trafik kuralının ise, ‘emniyet kemeri bulundurulması zorunlu araçlarda emniyet kemeri bulundurmamak veya kullanmamak’ olduğu belirtildi. Kuralı birden çok ihlal edenlerin 76 bin 574’ünün kadın, 1 milyon 595 bin 78’inin erkek, kuralı bir kez ihlal edenlerin ise 76 bin 673’ü kadın, 1 milyon 595 bin 792’sinin erkek olduğu bilgisine yer verildi. AA - DHA