Ekonomi Drone ligi heyecanlı başladı

Drone ligi heyecanlı başladı

22.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Modern teknolojinin sporu olarak adlandırılan drone yarışları, Türkiye Drone Ligi, 18 Mart Cumartesi günü TV8,5’da ilk  programı ile izleyici ve drone severler ile buluştu.

Drone ligi  heyecanlı başladı

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Türkiye Drone Ligi’nin birinci etap yarışı İstanbul’da 11 Mart Cumartesi günü Bilim ve Teknoloji Haftası’nda Küçük Çiftlik Park’ta gerçekleşti.

Haberin Devamı

Türkiye Drone Ligi, drone ve drone sporunu geniş kitlelere yaymak misyonu ile yola çıktı. Yarışma, sadece drone yarışçılarını değil tüm drone sevenlerin biraraya gelebileceği platformlar yaratmayı hedefliyor.
Türkiye Drone Ligi yalnızca yarış düzenleyen bir kurum değil aynı zamanda eğitimler için TDL akademisi olan, meraklılarının uygun fiyat ve koşullarla drone ve parçalarına ulaşabileceği TDL satış cornerları olarak lanse ediliyor.

Drone üretecek

Türkiye Drone Ligi, Türkiye’nin prestijli üniversitelerinden biri ile işbirliği yaparak öncelikle TDL yarış drone’ları üretimine başlıyor. Drone’lar ile ilgili Ar-Ge çalışmalarının yanısıra drone pilotluğu ile ilgili eğitimlere de başlanılacak.