Teknoloji Dropbox’tan Bir Kutu Yenilik

Dropbox’tan Bir Kutu Yenilik

23.06.2016 - 15:10 | Son Güncellenme:

Dropbox bugün aralarında iOS uygulaması için yeni tarayıcı özelliğinin de bulunduğu bir dolu yenilik duyurdu.

Dropbox’tan Bir Kutu Yenilik

Tarayıcı özelliği yazıyı tanıyabiliyor ve bu yazıyı hatırlayabiliyor. Artık Dropbox uygulaması ile metin içeren herhangi bir dokümanın fotoğrafını çektikten sonra uygulama otomatik olarak görüntüyü metin dosyasına çevirerek kaydediyor. Optik karakter tanıma sayesinde şirkete göre dokümanda yer alan kelimeleri aramak mümkün oluyor. Şirket uygulamanın Android versiyonunun ne zaman bu özeliklere sahip olacağını henüz açıklamadı.

Haberin Devamı
Basit Bir Bulut Servisi Değil

Şirketin başlıca amacı insanların servisi basit bir belge saklama yeri olarak değil dosyalar oluşturabileceği bir platform olarak kullanması gerekiyor. Şirketin yaklaşık olarak 500 milyon civarında kullanıcısı bulunuyor. Ancak bu sayının küçük bir kitlesi sadece ücretli servis olan Dropbox Pro‘yu kullanmakta. Konu büyük şirketlere gelince de yaklaşık olarak 150.000 servis kullanıcısı mevcut.

Bu güncelleme ile diyebiliriz ki servis kullanıcılarının kullanım alanlarını büyük dosyalarla doldurarak daha fazla yer sunmak için ücret talep ediyor. İş sektörü için Dropbox onlara kendi servisinin yararlarını göstermek zorunda çünkü Google gibi daha ucuz hatta aynı hizmeti ücretsiz sunan servisler bile var. Eğer Dropbox Business müşterisi iseniz yeni doküman tarayıcı sadece taranan belgeler içerisinde metin arayabilmenizi sağlıyor. Bu etkiyi arttırmak için Dropbox, iOS uygulamasının alt kısmına dev bir ekle butonu yerleştirmiş. Buradan Microsoft Word, PowerPoint ve Excel dosyaları oluşturmak mümkün. Windows’un geliştiricisi ile olan bu partnerlik sayesinde uygulama dışına çıkmadan dosya oluşturmak da artık mümkün.