Otomobil DS modelleri gelecekte elektrikli olacak

DS modelleri gelecekte elektrikli olacak

03.05.2018 - 10:17 | Son Güncellenme:

2018 Paris ePrix organizasyonun da DS Automobiles hakkında açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalara göre 2025 yılından itibaren tüm yeni DS modelleri sadece hibrit veya elektrikli versiyonlarla satışa çıkacak.

DS modelleri gelecekte elektrikli olacak

Paris’te kurulan bir Fransız markası olan ve Formula E Şampiyonası’nın bir parçası olan öncü DS için, geçtiğimiz hafta sonu 2018 Paris ePrix markanın, otomobillerin elektrikli geleceğe hazırlanması stratejisini anlatmak için organizasyon düzenledi.

Haberin Devamı

Paris Otomobil Fuarı’nda yapılan organizasyonda, DS markası ilk yüzde 100 elektrikli modelini tanıtarak, elektrikli otomobil stratejisiyle ilgili bir sonraki adımı atmaya hazırlanıyor. DS’den daha önce ikinci nesil yeni modellerin hibrit veya elektrikli olmak üzere elektrikli bir versiyona geçeceklerini duyurmuştu.

DS modelleri gelecekte elektrikli olacak

Konuyla ilgili DS Automobiles Üst Yöneticisi Yves Bonnefont tarafından açıklamalar yapıldı. Bonnefont: “2025 yılı itibariyle her yeni DS modeli sadece elektrikli motorlarla yollara çıkacak. Hedefimiz son derece net. DS elektrikli otomobiller konusunda pazarın lider üreticilerinden biri olacak. Benzinli hibrit aktarma organları ile donatılmış olan ve 300 HP güce sahip olan DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 modelimizle ilk adımını attığımız stratejimiz, yakında tanıtımını yapacağımız ilk yüzde 100 elektrikli DS modeli ile devam edecek. Paris Otomobil Fuarı’nda görüşürüz!” dedi.

Haberin Devamı

DS E-TENSE FE 19, 2018/2019 sezonunda yarışacak FIA onaylı tek Fransız araçları arasında yer alıyor. Formula E, DS markası için gerçek bir test alanı oluşturuyor. Bu yüzden tüm Formula E modellerinin elektrikle geleceğe hazırlanması stratejisinde önemli bir rol üstleniyor. Marka, pistlerde edindiği tüm elektrik araç bilgi birikimi ve deneyimi, günümüzde ve gelecek yıllarda da seri otomobillerinde kullanacak.

DS modelleri gelecekte elektrikli olacak

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 modelinin ilk resmi tanıtımı 2019 sonbaharında yapılacak. Dört tekerlekten çekişli 300 HP gücündeki araç, WLTP normuna uygun olarak 50 km elektrikli menzile sahip. Müşteriler 2019 yılının sonunda teslim edilmeden önce DS 7 CROSSBACK PureTech 225, Grand Chic modeliyle sürüş yapabilecek.

DS 7 CROSSBACK ile başlayarak DS modellerinin tamamı elektrikli olacak. Bu nedenle DS Automobiles, ilk yüzde 100 elektrikli DS modelini 2018 Paris Otomobil Fuar'ında sunacak. Takip eden süreçte 2025 yılından başlayarak her yeni DS modeli hibrit veya yüzde 100 elektrikli olmak üzere sadece elektrikli versiyonlarla yollara çıkacak.