İzmir DSP BORNOVA ADAYI PÜLTEN, BAŞKAN SINDIR'A KIRGIN!

DSP BORNOVA ADAYI PÜLTEN, BAŞKAN SINDIR'A KIRGIN!

04.03.2014 - 13:06 | Son Güncellenme:

.

DSP BORNOVA ADAYI PÜLTEN, BAŞKAN SINDIRA KIRGIN

Küskünlerin CHP'den bir bir ayrılmasının ardından hareketlenen ve adaylarını belirleyen Demokratik Sol Parti (DSP) sahaya çıkmaya başladı. DSP'nin Bornova Adayı İletişimci Kemal Cem Pülten'in hedefinde ise Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır vardı. Pülten, Bornova'da herkesin başkanı olduğu halde, açık açık kameraların huzurunda CHP adayı Olgun Atila'ya destek açıklaması yapan Sındır'a tepki gösterdi, "Kendisini kınıyorum" dedi.
İHA'yı ziyaret eden Pülten, Bölge Müdürü Yusuf Kahraman ve Haber Redaktörü Kazım Erkmen ile bir süre sohbet etti. Bornova için elini taşın altına koyduğunu ifade eden Pülten, ancak "Benim belediye başkanım" diye gördüğü Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır'ın, geçtiğimiz günlerde CHP adayını kabul ederek açıkça destek vermesini yadırgadığını ve siyasi etiğe uygun bulmadığını söyledi. Pülten duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti:
"Sayın Belediye Başkanımızın bir akademisyen olmasına ve ilçemize yaptığı hizmetler için saygı duyuyorum, teşekkür ediyorum. Ancak, son basına yansıyan haberde CHP adayı Olgun Atilla'nın seçim kampanyasına açık desteği, kampanyasında belediye olarak yanında olduğunu söylemesi ve 'benden sonraki belediye başkanı' olarak lanse etmesi, özellikle seçmen üzerinde yargıyı baskıyı sağlamasının yanlış olduğunu düşünüyor ve kınıyorum. Bugüne kadar yaptığı çalışmalara bakarak bunları söylemek istemezdim. Bir belediye başkanı seçimi var, adaylığın hepsinin eşit olduğunu düşünüyorum. Ve Sayın Sındır'ın hepimizin üstünde ilçenin belediye başkanı olması anlamlıdır. Herhangi bir siyasi ideolojinin ve kesimin başkanı değildir. Bu konudaki çıkışı beni çok üzdü. Eminim diğer adayları da üzmüştür. En kısa zamanda bu hatasını düzeltmesini ve diğer adayların da yanında yeralmasını ve hepsine destek verebileceğini söylemesini bekliyorum."
Pülten, projelerini önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağını kaydetti.