Gündem DTCF’de silahlar çekildi

DTCF’de silahlar çekildi

27.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üniversitelerde karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki gerilim Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’ne sıçradı. Ülkücü ve solcu öğrenciler arasında çıkan silahlı çatışmada bir üniversite personeli vuruldu; 46 öğrenci gözaltına alındı

DTCF’de  silahlar çekildi

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde, ülkücü bir grubun sol görüşlü öğrencilere saldırmasıyla çıkan olaylarda silahlar konuştu. Üniversite güvenliğinden bir kişi çıkan olayda silahla ayağından vuruldu. Saldırıda kullanılan silahın S.U. isimli ülkücü bir öğrenciye ait olduğu tespit edilirken silahın fakülteye nasıl sokulduğu ise merak konusu oldu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Üniversitelerde karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki gerilim her geçen gün artarkan Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde çıkan kavgada silahlar konuştu. Dün öğle saatlerinde ülkücü oldukları öğrenilen bir grup öğrenci fakülte yemekhanesinde bulunan sol görüşlü öğrencilere taş sopa ve plastik sandalyelerle saldırdı.

Özel güvenlik vuruldu
Yemekhanede bulunan sol görüşlü öğrencilerin karşılık vermesiyle büyüyen olaylara üniversite güvenlik görevlileri müdahale etmek istedi. Bu sırada S.U. isimli ülkücü bir öğrencinin yanında getirdiği silahla ateş etmesi sonucu bir güvenlik görevlisi ayağından vuruldu. Olay yerine çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ve sivil polis sevk edildi. Fakülte çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri fakülteye giriş ve çıkışları durdurdu. Çıkan olayda ayağından vurulan güvenlik görevlisi ile başına darbe alan bir üniversite öğrencisi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Silahla nasıl girdi?
Üniversite çevresinde güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından fakülteye giren Çevik Kuvvet polisleri mahsur polisleri öğrencileri dışarı çıkarırken kavgaya karıştığı tespit edilen ve çoğu kadın 46 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 46 öğrenciden 43’ü sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı. Fakültedeki güvenlik kameralarını izleyen polis, aralarında güvenlik görevlisini ayağından vuran S.U. isimli öğrencinin de bulunduğu üç kişiyi emniyete götürüldü.
Güvenlik görevlisini silahıyla ayağından vuran S.U. isimli öğrencinin ise silahı fakülteye nasıl soktuğu merak konusu oldu. Olayların ardından fakülte önüne gelen kalabalık ülkücü grubun ise önleri çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Açıklama yapan ülkücüler daha sonra okul önünden ayrıldı. Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Fakülte yönetimi çıkan olaylar nedeniyle eğitime bir günlük ara verdi.