Denizli Dto'da Gecikmiş Oda Aidatlarına Yapılandırma

Dto'da Gecikmiş Oda Aidatlarına Yapılandırma

12.06.2017 - 16:25 | Son Güncellenme:

.

Dtoda Gecikmiş Oda Aidatlarına Yapılandırma

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, 27 Mayıs’ta Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren oda aidat borçlarının gecikme zammına af getirildiğini, taksit imkanından yararlanmak isteyen üyelerin en geç 31 Temmuz’e tarihine kadar DTO’ya başvurmaları gerektiğini bildirdi.
Başkan Erdoğan, yaptığı açıklamada, 27 Mayıs 30078 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7020 sayılı yapılandırma kanunu yürürlüğe girdiğini belirtti. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerin Denizli Ticaret Odası Muhasebe birimine başvuru yapmaları gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Bu düzenlemeye göre Odamıza aidat borcu olan üyelerimizin 31 Mart 2017 tarihi dahil ödenmesi gerektiği hâlde ödenmemiş olan aidat borçlarına isabet eden gecikme zammı silinecek olup, borç aslı aylık dönemler halinde 6 eşit taksite kadar bölünebilecektir . Bu uygulamadan faydalanabilmeleri için üyelerimizin odamız muhasebe birimine 31 Temmuz Pazartesi gününe kadar başvurması gerekmektedir. Ayrıca Odamıza bu borçlarıyla ilgili dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları gerekmektedir. Yapılandırma borçlarının ilk taksit ödeme tarihi 31 Ağustos 2017’dir” dedi.
Başkan Erdoğan, 6736 sayılı yasaya göre borçlarını yapılandırmış olan üyelerin devam eden taksit ödemeleri hakkında 7020 sayılı kanun hükümlerinin uygulanamadığını kaydetti.