Denizli DTO’DAN DIŞ TİCARET EĞİTİMİ

DTO’DAN DIŞ TİCARET EĞİTİMİ

18.02.2014 - 15:54 | Son Güncellenme:

.

DTO’DAN DIŞ TİCARET EĞİTİMİ

Denizli Ticaret Odası, Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi, İnanç Dış Ticaret Hizmetleri Grubu ve Nilüfer Kadınlar Derneği işbirliğiyle ‘Dış Ticaret Eğitimi’düzenledi.
Sertifika törenine Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Habib Yıldız, İnanç Dış Ticaret Hizmetleri Grubu Kurucusu Nejdet Külünk, Nilüfer Kadınlar Derneği üyeleri ve çok sayıda kursiyer katıldı. Tören öncesi konuşan Başkan Necdet Özer, dış ticarette Denizli’nin ön planda olduğunu belirterek, “Bugün ilimiz 3.5 milyar dolar ile 174 ülkeye ihracat gerçekleştirmekte ve ihracat sıralamasında Türkiye genelinde 8. sırada yer almaktadır. Böyle bir ilde, biz Denizli Ticaret Odası olarak bu tür eğitimleri önemsiyoruz. 4 hafta boyunca devam eden eğitimler sonunda 239 kişi sertifika almaya hak kazandı” dedi.
Başkan Özer’in ardından konuşan İnanç Dış Ticaret Hizmetleri Grubu Kurucusu Nejdet Külünk, “İşletmeler Neden Dış Ticarete Yönelmeli” isimli bir sunum gerçekleştirdi.
Yapılan konuşmalar sonrasında, Başkan Özer ve Külünk tarafından katılımcılara sertifikaları dağıtıldı.
Eğitimler, Denizli’deki işletmelerde görev yapan çalışanların, dış ticaret alanındaki yetkinliklerini arttırmak amacıyla ücretsiz olarak Denizli Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
239 kişinin katıldığı ve sertifika aldığı eğitimlerde katılımcılara, ‘İthalat Rejimi ve Türleri, İthalatta Vesaik, İthalat Uygulamaları, Gümrük Aşamaları. Niçin Dış Ticaret? İhracat Nedir? İhracat Rejimi, Dökümantasyon Bilgisi, Teslim ve Ödeme Şekilleri. Dahilde İşleme İzin Belgesi (DİİB) Rejimi, İthalat ve İhracatta Üretim. İthalat ve İhracat kardeş midir? Düşman mıdır?’ konularında eğitim verildi.