Ege DTO&EGİKAD ortak projeler üretecek

DTO&EGİKAD ortak projeler üretecek

10.10.2017 - 02:47 | Son Güncellenme:

DTO İzmir Şube Başkanı Öztürk, ‘Biz Bize’ toplantısında denizcilik sektörünün ve deniz kültürünün inceliklerini Egeli iş kadınlarıyla paylaştı, “Yüzümüzü daha çok denize dönmeliyiz” diye konuştu

DTO&EGİKAD ortak projeler üretecek

Ege İş Kadınları Derneği’nin (EGİKAD), ‘Biz Bize’ toplantılarına katılan İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, denizin daha çok yaşantımızda yer alması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Toplantı öncesinde konuşan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, ‘Biz Bize’ toplantılarının yeni dönemini başlattıklarını belirtti, “DTO ile daha önce ortak projeler yapmıştık. Bundan sonra da denizciliğin sevdirilmesi ve denizcilik kültürünün geliştirilmesi için ortak projelere hazırız. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde ne yazık deniz ile aramız çok iyi değil” dedi.

‘Hâkim olmalıyız’

DTO Başkanı Öztürk de, Egeli iş kadınlarına denizcilik sektörünü ve denizi anlatmaktan büyük keyif aldığını söyledi. Denizcilik sektörünün uluslararası ürün taşımacılığında yüzde 88 paya sahip olduğunu, denizlere hâkim olan ulusların özellikle ticarette ön plana çıktığını vurgulayan Öztürk, “Denizcilik sektörü 2008 global krizinde büyük yara aldı. Yeni yeni toparlanmaya çalışıyor. Biz de Deniz Ticaret Odası olarak sektörün daha iyi noktalara gelmesi için çaba harcıyoruz. Deniz kültürünün toplumumuzda daha da yaygınlaşması için projeler üretiyoruz” şeklinde konuştu.