Ankara Dubaili İş Adamları Elazığ'da İncelemelerde Bulundu

Dubaili İş Adamları Elazığ'da İncelemelerde Bulundu

24.07.2017 - 19:19 | Son Güncellenme:

Elazığ Valiliğinin davetlisi olarak gelen Dubaili iş adamları kentteki yatırım olanaklarını inceledi Vali Kaldırım: "Elazığımız özellikle inanç ve kültür turizmi, Hazar Gölü ve Hazardağı kayak merkezi, doğa turizmi, su sporları açısından ciddi bir potansiyel var. Bunu çok iyi değerlendirmemiz, tanıtmamız ve güçlendirmemiz lazım"

Dubaili İş Adamları Elazığda İncelemelerde Bulundu

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Valiliğinin davetlisi olarak gelen Dubaili iş adamlarına kentteki yatırım olanakları tanıtıldı.

Haberin Devamı

Vali Çetin Oktay Kaldırım, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki yatırımlarının devamı noktasında iş adamlarını davet ettiklerini ve kentte turizm, enerji, yeraltı kaynakları, sağlık, eğitim ve benzeri alanlarda neler yapılabileceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Kentin huzurlu, güvenli, bölgesel bir merkez konumunu nedeniyle ticari bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Kaldırım, şöyle konuştu:

"İyi bir ortak, iyi bir ilişki ve akıllı bir planlamayla bizler bu değerleri çok kısa bir sürede dünya pazarlarına çıkarırız. Elazığımız özellikle inanç ve kültür turizmi, Hazar Gölü ve Hazardağı Kayak Merkezi, doğa turizmi, su sporları açısından ciddi bir potansiyel var. Bunu çok iyi değerlendirmemiz, tanıtmamız ve güçlendirmemiz lazım. Yatırımcıyı buraya çekebilmemiz lazım."

Haberin Devamı

Armada Holding imtiyaz sahibi Mohammad Rahif Hakmi ise Elazığ'ın yatırım potansiyeli yüksek güzel bir şehir olduğunu dile getirdi.

Yaptıkları incelemelerde şimdiden bir kaç projeyi benimsediklerini belirten Hakmi, "Özellikle doğa turizmi, Hazar Gölü ve enerji sektörü ile ilgili potansiyelleri değerlendirip ona göre karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Kentin enerji, üretim, yer altı kaynakları ve turizm potansiyelleri gösteren sinevizyon sunumunun da yapıldığı toplantıya, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Dubaili iş adamları ve kurum temsilcileri katıldı.