Dudak büyütme ile ilgili bilmeniz gereken her şey

Her zaman söylediğim gibi, dudak yüz güzelliğinin en belirleyici unsurlarından bir tanesidir. Maalesef yaşa bağlı olarak ayrıca güneş ışınlarının etkisiyle ve tekrarlayan mimik hareketleri sebebiyle bazı deformasyonlar yaşayan bir bölge. Zaman geçtikçe dudağın ne denli önemli bir estetik unsur olduğu anlaşıldıkça, dudaklardaki form kayıpları ve mevcut şekil bozuklukları veya hacimsel sorunlar, estetik uygulamalarla çözümlenmeye çalışılıyor.

Yaşlanan dudaklarda şu özellikleri görürüz:

ü Daha ince, daha hacimsiz olurlar

Haberin Devamı

ü Dudak çevresinde ve üstüne kırışıklıklar oluşur

ü Dudağın sınırını belirleyen renk ve doku azalır

ü Dudağın hemen üstüne bulunan çukurluk kaybolmaya başlar

ü Alt ve üst dudağın birleşme yeri normalde yukarı doğruyken, aşağı doğru bakmaya başlar

Ayrıca dediğim gibi dudaklarının mevcut hacminden memnun olmayanlar da çoğunlukta. Herkesin birbirinden farklı dudak yapısı vardır. Şekli, rengi, bırakacağı iz ve gülümserken ya da farklı bir mimik hareketi yaparken değişik şekil alır. Bu sebeple, eğer dudaklarda bir gençleştirme uygulaması ya da dolgunlaştırma- büyütme işlemi yapılacaksa, her dudağa farklı estetik uygulamanın yapılması gerekir.

Dudaklar için pek çok hastamdan soru alıyorum. Şimdi size en çok sorulan, anlaşılmayan hatta şehir efsanesi halini almış Dudak Büyütme uygulamaları ile ilgili hazırladığım mitleri, en çok merak edilen konuları anlatacağım.

Dudak büyütme kalıcı bir işlem midir?

Eğer dermal dolgu ile yapılıyorsa, ortalama 1 sene kadar kalıcılığı vardır. Bu süre sizin yaşam tarzınıza, fiziksel yapınıza ve diğer çevresel etkenlere göre azalıp çoğalabilirler. Dermal dudak dolguları kalıcı değildir ve yenilenmesi gerekir.

Fakat, eğer dudak büyütme işlemini kendi yağınızla yani bedeninizin bölgesel yağlanma olan bir bölümünden çekilen ve kök hücreden zengin hale getirdiğimiz yağ enjeksiyonu ile yaptığımızda kalıcıdır. Bu yağ enjeksiyonunu soyadımla anılan Cihantimur Yağ Transfer sistemi ile yapıyorum. Bu şekilde yaşayan kök hücre sayısı çok fazla oluyor ve transfer edildiği dudak bölgesinde yaşamaya, çoğalmaya devam ediyorlar. Bunun da ayrıca dudağa extra nem, tazelik ve son derece doğal bir görüntü vermesi ve kalıcı olarak dudağa şekil vermesi gibi avantajları vardır.

Haberin Devamı

Dudaklarıma vücuduma zarar verir diye korkuyorum

Dudak büyütme işlemi için enjekte edilen dermal dolguların içerisinde vücudumuzda da bulunan hyalüronik asit bulunur. Jel enjekte edildiğinde ufak tefek şişlik ve kızarıklık olabilir ama 1-2 gün içinde geçen durumlardır. Jelin içerisinde vücuda zarar veren, dudağa kalıcı bir hasar bırakıcı herhangi bir madde bulunmaz

Yağ enjeksiyonu ile dudak büyütmenin ise hiçbir sağlık riski bulunmuyor. Zaten kullanılan sizin bedeninizden alınan bir yağ, kendi kök hücreleriniz, sadece yerini değiştiriyoruz o kadar.

Erkekler dudak büyütme yaptırabilir mi?

Elbette yaptırabilir ve yaptırıyorlar da. Erkeklerin de estetik ve genç görüntü ile alakalı düşünceleri var. Yaşlanma kadın erkek fark etmeksizin, her iki cinste de yaşanan bir süreç Dudaklarda ki yaşlanma erkeklerde de oluşuyor. Konu eğer sadece estetik amaçlı yapılan bir dudak dolgusu ise, erkeklere anatomisine uygun şekilde, feminen bir görüntüye mahal vermeden yapılır.

Haberin Devamı

Dudak büyütme ne kadar sürüyor ve acılı bir işlem mi?

Günümüz dermal dolgularının içerisine lokal uyuşturma sağlayan lidokain koyuyorlar. Bu sebeple acı hissedilmiyor. İşlemin süresi ise, uzmanın el berecisine ve profesyonelliğine bağlı. Bu sebeple ortalama 10-15 dakika içerisinde dermal dolgu yapılabiliyor.

Yağ transferi ile yapılan dudak büyütme işleminin süresi biraz daha uzun. Önce yağınızın çekileceği alan uyuşturuluyor ve yağ alımı yapılıyor. Ardından bu kök hücreden zengin hale getirilip dudağınıza enjekte ediliyor. Ortalama 1 saat kadar sürdüğünü söylemek mümkün. Genellikle hazır yağ alınmışken bu yağ, yüzün farklı noktalarına kontür düzenleme içinde kullanılabilir. Bu da lokal anestezi ile yapıldığı için, işlem sırasında acı söz konusu değil. Sonrasında da zaten kesisiz bir işlem olduğu için acı hissedilmez.

Dudak büyütme işleminden sonra hemen sonucu görebilir miyim?

Elbette görebilirsiniz. Hem dermal dolgu, hem de yağ enjeksiyonu ile dudak büyütmede derhal sonucu gözlemlersiniz.

Dudaklarımın X ünlüsü gibi kötü görünmesinden korkuyorum

Bu en fazla korkulan durumlardan bir tanesi. Özellikle ünlülerin arasında gerçek anlamda kötü yapılmış ve dudağı, dudaklıktan çıkmış hatta balık ağzı tabiri ile dalga geçilen bir boyuta gelmiş ünlüler bulunuyor. Haliyle insanlar bu şekilde dudakları gördükçe korkuyorlar. Yapmanız gereken en önemli şey, kendinize doğru cerrahı seçmektir. Eğer doğru cerrahı seçerseniz, sizin yüzünüze uygun, doğru dozajda ve size yakışan bir dudak büyütmesi yapacaktır. Bu sebeple bu konudaki soruların muhatabı, doğru cerrah seçimi.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın

Op. Dr. Bülent Cihantimur

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.bulentcihantimur.com