Düdüklü tencerede sebzeli et malzemeleri:
 
1 kilo kuşbaşı kuzu eti
2 bardak su
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 bardak bezelye
2 havuç
2 orta boy patates
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
Üzerine:
1 tutam dereotu
 
Düdüklü tencerede sebzeli et yapılışı:
 
Eti düdüklü tencereye alıp 1 bardak su ekleyin. 15 dakika pişirdikten sonra bir kevgirle süzün ve kaseye alın. Bir tencerede erittiğiniz tereyağını ilave edin. Tuz, karabiber ve kekik ekleyip 1-2 dakika çevirdikten sonra ocağın altını kapatın.
 
Eti pişirdiğiniz suya 1 su bardağı daha su ekleyin ve bezelye, küp küp doğranmış havuç ve patatesleri haşlayın. Suyunu süzüp bir kaseye alın. Kasedeki sebzelerin yarısını ete ekleyip karıştırın.
 
Sebzeli eti yuvarlak bir kabın içine bastırarak yerleştirdikten sonra bir servis kabağına ters çevirip çıkarın. Kalan sebzeleri de etrafına dökün. Et suyunun bir kısmını sebzelerin üzerine gedirin. Dereotuyla süsleyerek sıcak servis yapın.
 
Afiyet olsun