İzmir Düğün Cinayeti Davası

Düğün Cinayeti Davası

08.12.2017 - 18:08 | Son Güncellenme:

.

Düğün Cinayeti Davası

İzmir’in Bornova ilçesinde, bir şahsın 2 yıl önce düğünde çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesi ile ilgili 3 tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanık ve sanık avukatlarına son savunma için süre verilirken karar için duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9. celsesi görülen duruşmaya tutuklu mağdur sanık Mert A., tutuklu sanıklar Resul K. ve Kadir K., bazı tutuksuz sanıklar, hayatını kaybeden Hüseyin Öncel’in kardeşleri ve tarafların avukatları katıldı. Tanık olarak dinelenen sanık Kadir K.’nın annesi Türkan K., olayı görmediğini, olayda kullanılan bıçağı bulsa mahkemeye teslim edeceğini, sanıkların suçsuz olduğunu, gerçek suçluların dışarıda olduğunu söyledi. Tutuklu sanıklar suçsuz olduklarını, cinayetle alakalarının olmadığını, beraat ve tahliyelerini talep etti. Tutuklu sanık avukatları da müvekkillerinin beraatlerini ve tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, sanık ve sanık avukatlarına son savunmaların yapmak için süre verip karar için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Mahkeme başkanın tutuklu sanıkların tutuklulu hallerine devamına karar verilmesini söylemesi üzerine Kadir K. bağırarak, ’’Dağ dağ kavuşmaz ama insan insana kavuşur. Ben kimseye hiçbir şey yapmadım’’ dedi.

Olayın geçmişi
Olay, 14 Kasım 2015’te İzmir’in Bornova ilçesi Altındağ semtinde meydana geldi. Gittikleri bir düğün salonu dışında alkol aldıkları öne sürülen iki arkadaş grubu arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşürken, Hüseyin Öncel bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Öncel hayatını kaybetti. İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaya karıştıkları iddia edilen Yusuf Ö., Mert A., Kadir K. ve Resul K.’yı yakaladı. İfadelerinde suçlamaları kabul etmeyen 4 zanlı tutuklandı. Şüphelilerden Yusuf Ö., yargılama sırasında tahliye edildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, hazırladığı iddianamede 3’ü tutuklu 10 sanık hakkında "kasten öldürme, kasten yaralama ve suç delillerini yok etme" gibi suçlamalarla dava açtı.