Cumartesi

28.05.2010 - 01:00 | Son Güncelleme: 28.05.2010-18:56

Düğün pastaları bu sene bol çiçekli

Düğün sezonu geldi çattı. Birçok çift dünyaevine girmek için son hazırlıklarını yapıyor.

Sitene Ekle

PELİN ÇİNİ pelin.cini@milliyet.com.tr

Tüm bu koşuşturma içerisinde karar verilmesi gereken en önemli konulardan biri de düğün pastası. Hazırlık yapanların işini kolaylaştırmak için pastanelere sorduk: “Bu sezon düğün pastasında moda ne? En çok tercih edilen pastanız hangisi?” Eğer trendlere uymak sizin için önemliyse, meyveli ve çiçek süslemeli pastaları tercih edin

“Dekorasyonda kullanılan çiçekler pastanın da üzerinde”

Henza Talu
-2010’un düğün pastalarında renk tercihi gelinlik ile uyumlu olduğu için krem ve beyazdan yana. Dekorasyonda kullanılan çiçeklerin aynıları şekerden yapılıyor
ve kurdele şeklindeki diğer süslemelerle
birlikte pastanın üzerine yerleştiriliyor. 

“Süslü ve renkli pastalar moda”
Nathalie Stoyanof Suda

-Bu dönem evlilik hazırlığı yapanlar bol renkli ve süslü
pastaları seçiyor. İçerik olarak parça çikolata, mevsim meyveleri ve krokan tercih ediliyor.
-Süsleme olarak da beyaz çikolata, meyve ve çiçekler kullanılıyor.

“Yaz pastası meyveli, kış pastası çikolatalı”
Serdar Seyidoğlu

-Yaz döneminde meyveli özellikle vişne ve frambuazlı, kış aylarında ise çikolatalı pastalarımız tercih ediliyor. Süsleme olarak çiçek motifleri ön planda.
- Tercih biraz da düğünün konseptiyle alakalı. Organizasyon klasik bir mekanda yapılacaksa kare, kır düğünü veya havuz başı ise yuvarlak pastalar tercih ediliyor. 
- Bir diğer nokta da davetli sayısı.
Havuz başındaki düğünlerde
pastanın tüm davetliler tarafından görülebilmesi için en az iki kat
çalışmak gerekiyor. Davetli sayısı
arttıkça pastanın kat sayısı da artıyor. 


Porsiyon pasta üzerine çiçekli şekerlemeler
-Düğün pastasının modelini belirlerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri de pastanın içeriği. Meyveli pastalar süslemeleri taşımakta çikolata ve krokanlı olanlardan daha dayanıksız. Bu yüzden katlı ve süslemeli pastalarda meyveli tercih edilmemeli. -Bu sezon en çok porsiyon pastalar tercih edildi. Şekerlemelerde de ağırlıklı olarak çiçek motifi kullanıldı.

“Kır düğünlerine çiçekli pastalar hazırlıyoruz”
Yılmaz Akyüz

- Bu yıl az katlı bol ve süslemeli pastalar moda.
-Kır düğünlerine ortama uyum sağladığı için çiçek süslemeli pastalar hazırlıyoruz.
Salon düğünleri içinse klasik katlı pastayı maytaplarla süslüyoruz.


Etiketler:
Hangisi yüzme stilleri arasında yer almaz?
©Copyright 2010 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.