Gaziantep Düğüne Yönelik Terör Saldırısında Hayatını Kaybedenler İçin Mevlit Okutuldu

Düğüne Yönelik Terör Saldırısında Hayatını Kaybedenler İçin Mevlit Okutuldu

17.08.2018 - 11:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep'te sokak düğününe yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu

Düğüne Yönelik Terör Saldırısında Hayatını Kaybedenler İçin Mevlit Okutuldu

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sokak düğününe yönelik 57 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısında hayatını kaybedenler için mevlit okuttu.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'nde 57 kişinin öldüğü "canlı bomba" saldırısının üzerinden iki yıl geçti.

Yeşilkent Mezarlığı'nda, menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin mezarları başında mevlit programı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, hem Türkiye hem de Gaziantep için 20 Ağustos gecesinin kara bir gece olduğunu hatırlattı.

Aksoy, şunları kaydetti:

"Hepimiz o gecenin nasıl geçtiğinin canlı şahidiyiz. Rabbim bir daha öyle bir geceyi yaşatmasın. 2016 yılı bizim için çok karanlık bir yıl oldu. Ama en hazin geceyi 20 Ağustos'ta yaşadık. 57 vatandaşımızı, canımızı, ciğerimizi kaybettik. Gece yarısına kadar 'yaralılara nasıl yardım edebiliriz' diye ben ve belediye ekiplerimiz o sokaktaydık. Burada yatan çocuklarımız, ahirette bizlere şefaatçi olacaklardır inşallah. Şunu asla unutmayın üzüntümüz de acımız da sevincimiz de bir. Büyükşehir olarak sizler için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

Haberin Devamı

Gaziantep'te 20 Ağustos 2016'da terör örgütü DEAŞ'ın sokak düğününü hedef alan bombalı saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 57 kişi yaşamını yitirmişti.