Gündem Düğünümüz şehadet şerbeti içtiğimiz gün

Düğünümüz şehadet şerbeti içtiğimiz gün

02.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cizre şehitleri, binlerce kişinin katıldığı hüzünlü törenlerle toprağa verildi. Şehit polis Güney, kendisini rüyasında gördüğünü, ‘Cizre’de düğün gibi bir şey’ olduğunu söyleyen arkadaşına böyle yazmış

Düğünümüz şehadet  şerbeti içtiğimiz gün

Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki gün şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci, özel harekât polisleri Ömer Güney ile Taner Cinpolat dün toprağa verildi. Cenazesine 20 bin kişinin katıldığı Ömer Güney’in 6 gün önce arkadaşına “Kardeşim bizim düğünümüz şehadet şerbeti içtiğimiz gün” yazdığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Şehit polis memuru Ömer Güney’in cenazesi Şırnak’taki törenin ardından askeri uçakla öğle saatlerinde Sivas’a getirildi. Karşılamaya gelen şehit annesi ve kız kardeşinin polis şapkası taktığı görüldü. Şehit ile birlikte Cizre’de özel harekât polisi olarak görev yapan dayısının oğlu Serdar Çetin de cenaze ile birlikte geldi. Çetin ve şehidin silah arkadaşlarını görenler sarılarak gözyaşı döktü. Yakınlarına sakinleştirmeye çalışan Serdar Çetin, “Ağlamayın, üzülmeyin. Kardeşim istediği en güzel mertebeye ulaştı” diye konuştu.

Cenazeye 20 bin kişi katıldı

Şehidin çocukluk arkadaşı Osman Sait Deliser ise askeri kıyafet giyerek arkadaşını karşıladı. Güney’in cenazesi önce babasının evine, ardından da Ulu Cami’ye getirildi. Ulu Cami’de ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazına Sivas Valisi Alim Barut, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Habib Soluk, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, 5’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, şehidin babası Sami Güney ile yakınları ve binlerce kişi katıldı.

Haberin Devamı

Şehit cenazesi için bayrak açarak cami avlusuna gelenler, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atarak tekbir getirdi. Şehidin bazı yakınları tabutuna sarıldı. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı cenaze namazı nedeniyle cemaat avluya sığmadı. Cami dışında birikenler de saf tutarak namaza eşlik etti. Güney, namazın ardından Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki Polis Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi

2014’te mezun olmuştu

2 çocuklu Sami-Sevil Güney çiftinin büyüğü ve tek oğulları Ömer Güney’in Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu’ndan 2014 yılı Haziran ayında mezun olduğu ve ilk olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü emrine atandığı öğrenildi. 21 Ekim 2015’te Şırnak’a atanan şehidin devam eden operasyonlar nedeni ile 15 Aralık’ta geçici görevle Cizre’ye gönderildiği belirlendi.

Düğünümüz şehadet  şerbeti içtiğimiz gün
Arkadaşı, rüyasında gördüklerini anlattı

Şehit Ömer Güney’in yakın arkadaşı olan TCDD çalışanı Alperen Tuğşat Keleş’le Whatsapp üzerinden yazışmasını gösteren paylaşım, sosyal medyada büyük ilgi uyandırdı. Gördüğü bir rüyayı mesajla arkadaşı Güney’e anlatan Keleş, “Cizre’de bir kafede kalabalığın toplandığını, düğün gibi bir şey gördüğünü” anlatırken, şehit polisin buna karşılık, “Kardeşim bizim düğünümüz şehadet şerbeti içtiğimiz gün” yazdığı görüldü. Şehit arkadaşı ile bu görüşmeyi 25 Ocak’ta yapan Alperen Tuğşat “Kendisi şehadeti çok isteyen birisiydi. Bunu düğün günü olarak niteleyen birisiydi. Onun adına mutluluk verici bir şey. Herkesin ulaşamayacağı bir mertebe. Milletimiz adına bir yandan üzücü, bir yandan mutluluk verici bir şey. Bugün Ömer şehit oldu, Ömer gider Mehmet gelir, o gider Ahmet gelir. Biz hainlere asla fırsat vermeyeceğiz, bu vatanı böldürmeyeceğiz” dedi. DHA

Düğünümüz şehadet  şerbeti içtiğimiz gün

Düğünümüz şehadet  şerbeti içtiğimiz gün
Küçük kardeşi parkasını giydi

Şehit özel harekat polisi Taner Cinpolat’ın cenazesi, Şırnak’taki törenin ardından askeri uçakla Gaziantep’e, oradan da Yeşilkent Mezarlığı’na getirildi. Cenazenin camiye getirilişi sırasında şehidin yakınları gözyaşı döktü. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehidin annesi Güllü Cinpolat’ı teselli etti. Cenazeye katılan şehidin erkek kardeşleri ve bazı meslektaşlarının da ağladığı görüldü.

Bu arada cenaze töreni sırasında şehidin küçük kardeşi Soner Cinpolat’ın ağabeyine ait parkayı giymesi dikkati çekti. Cinpolat’ın naaşı, cenaze namazının ardından Yeşilkent Mezarlığı’nda defnedildi.

Acılı baba, ‘Yiğidim’ diye ağladı

Şehit Ahmet Semerci’nin (29) cenazesi, dün saat 16.00 sıralarında Balıkesir’e, oradan da helikopterle memleketi Sındırgı’daki Atatürk Stadyumu’na getirildi. Kentin mülki amirliği, askeri yetkililer ve vatandaşların oluşturduğu konvoy eşliğinde ilçe merkezine 5 kilometre mesafedeki İbiller Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Semerci’yi binlerce Balıkesirli karşıladı.

Gözyaşlarını tutamayan baba Eyüp Semerci’nin “Güzel oğlum, yiğidim” diye haykırması yürekleri burktu. Şehidin annesi Gülay Semerci ve nişanlısı Emine Narin, diğer yakınlarıyla birlikte tabuta sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. Bir süre sonra fenalaşan şehidin nişanlısı Emine Narin, baygınlık geçirdi.

Şehidin cenazesi daha sonra eve yaklaşık 500 metre mesafedeki İbiller Camisi’ne taşındı. Yaklaşık 10 bin Balıkesirli şehidini uğurlamak için camiye gelidi. Semerci’nin cenazesi, askeri bando eşliğinde İbiller mezarlığında toprağa verildi.

Düğünümüz şehadet  şerbeti içtiğimiz gün