Dünya Duma’da halk ekmek peşinde

Duma’da halk ekmek peşinde

17.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Doğu Guta’nın Duma mahallesinde durum, “görece” olarak sakinleşmiş görünüyor.

Duma’da halk ekmek peşinde

Duma’da, Şam rejimine bağlı birlikler ve Rus askerleri, bir yandan emniyeti sağlarken, diğer yandan bölgede kalanlara yiyecek dağıtıyor. Rejime ait kamyonlar, sokaklarda ekmek, pirinç ve makarna dağıtırken, bunları “kapabilmek” için halk büyük çaba gösteriyor. Zira ekmek alabilmeyi başaran Dumalı miniğin yüzündeki gülümseme, bu çabadan başarıyla çıktığını bir kanıtı...

Haberin Devamı

İsrail Suriye’de sorumluluğu üstlendi

İsrail’den askeri bir yetkili, Suriye’nin Humus kentindeki T-4 askeri üssüne düzenlenen ve bazı İran askerlerinin ölümüne neden olan saldırının sorumluluğunun ülkesine ait olduğunu doğruladı. New York Times gazetesinin haberine göre, ismi açıklanmayan bir İsrailli askeri yetkili geçen hafta Humus’taki T-4 askeri üssüne düzenlenen saldırının sorumluluğunun ülkesine ait olduğunu belirtti. İlk kez İsrail tarafından İran hedeflerinin canlı olarak hedef alındığını belirten söz konusu İsrailli yetkili, saldırının yeni bir sayfa açtığını söyledi. Geçen hafta Suriye’nin Humus kentinde rejime ait T-4 hava üssüne iki savaş uçağıyla düzenlenen bombardımanda, 2’si asker 7 İranlı ölmüştü.

Haberin Devamı

Destek gösterisi

Suriye’nin başkenti Şam’daki Emevi Meydanı’nda toplanan yüzlerce Suriyeli, yaptıkları gösteride ABD öncülüğünde Fransa ve İngiltere’nin katkılarıyla düzenlenen ortak saldırı karşısında “başarılı” olduğunu savundukları Şam rejimi birliklerine destek gösterisi düzenledi. Eylem, Suriye devlet televizyonundan canlı yayımlandı. Suriye Arap Haber Ajansı (SANA), eylemin aynı zamanda 1946’da Fransız güçlerinin ülkeden çekilmesinin 72. yıldönümünü kutlama amacıyla yapıldığını aktardı.