Ekonomi Dünya Bankası’ndan Rönesans’a yatırım

Dünya Bankası’ndan Rönesans’a yatırım

12.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya Bankası’na bağlı çalışan Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Rönesans Holding’e 215 milyon dolarlık para girişiyle ortak oldu.

Dünya Bankası’ndan  Rönesans’a yatırım

Ortaklığın, dünya çapında büyümeye ve ilerideki olası halka arza hazırlıkta gruba katkıda bulunmasına yarar sağlayacağı ifade edildi. Grup şirketlerinin Afrika, Ortadoğu ve Kafkas ülkelerinde yeni yatırımlar yapması ve sanayi altyapı projelerinde sektördeki rekabet gücünü artırması öngörülüyor. IFC, daha önce de holdingin inşaat işlerine fon sağlamıştı.

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, “Yaklaşık 2 yıl önce, Asya’nın en büyük yatırım kuruluşlarından Singapur devlet fonu GIC ile Rönesans Gayrimenkul Yatırım şirketimizde bir ortaklığa imza atmıştık. Daha sonra global anlamda kamu altyapı projelerine odaklanan Fransız yatırım fonu Meridiam ortaklığında Rönesans Sağlık Yatırımları, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirmeye başladı. Dünya Bankası Grubunun özel sektör ile çalışan kuruluşu IFC’yi Rönesans Holding seviyesinde ortak olarak almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böylece hem ülkemize yabancı yatırım girişine katkıda bulunmuş hem de ailemize IFC’nin gücünü katmış olduk. Bu birliktelik bizi dünyanın farklı coğrafyalarında yaptığımız işlerde daha güçlü kılacak, kurumsallaşma anlamında bizi bir adım daha öteye götürecek.”

Türkiye’de atakta

IFC’nin bölge direktörlerinden Carsten Mueller ise kurum olarak tüm dünyada en çok yatırım yaptıkları ikinci ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz mali yılda toplam 1,8 milyar dolar finansman sağladık. Rönesans Holding ile süregelen iş birliğimizi bir adım daha ileri taşımaktan ve hem bölgesel hem de küresel olarak güçlü ve dinamik bir kuruma ortak olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Hissedarı olarak Rönesans Holdingin yurt dışındaki operasyonlarının gelişmesine ve faaliyet gösterdiği yerlerde kalkınma ve istihdam sağlamasına destek vereceğiz. Ayrıca şirketin ileride gerçekleşebilecek halka arz hazırlık sürecine de katkıda bulunacağız.”