Bingöl Dünya Bingöllüler Günü Coşkuyla Kutlandı

Dünya Bingöllüler Günü Coşkuyla Kutlandı

13.12.2017 - 11:26 | Son Güncellenme:

.

Dünya Bingöllüler Günü Coşkuyla Kutlandı

BİNGÖL (İHA) – ‘12.12. Dünya Bingöllüler Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Bingöl’de ilk olarak 12.12.2012 tarihinde kutlanmaya başlanan Dünya Bingöllüler Günü, bu yılda Bingöl Belediyesi ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığının ortaklaşa düzenlemiş olduğu programla kutlandı. Kültür merkezinde düzenlenen gecede, Zazaca türküler söylenip, tiyatro oyunları sahnelendi. Renkli görüntülere sahne olan gecede etkinliğe katılanlara, yöresel yemekler ikram edildi.
Belediyeciliğin sadece fiziki yatırımlarla olmadığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Sosyal ve kültürel çeşitlilik çok önemlidir. Bu açıdan belediyemiz son dönemlerde çok güzel faaliyetler düzenliyor. Bir taraftan valilimiz, bir taraftan üniversite ve bir taraftan da belediyemiz Bingöl’ün hayatını çok daha renkli hale getiriyor. Bunların artarak devam etmesini diliyoruz. 12. ayın 12’inci günü, plakası 12 olan Bingöl için özel bir gün. Her sene ayın bugünlerinde Bingöl’ü konuştuğumuz, Bingöl’le ilgili sosyal kültürel faaliyetler yaptığımız bir gün olsun istiyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Zazaca şarkılar eşliğinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, düzenlenen geceyi halay çekerek kapattı.