Gündem Dünya bu fotoğraflara bakıyor!

Dünya bu fotoğraflara bakıyor!

02.01.2017 - 15:48 | Son Güncellenme:

Uluslararası haber ajansları, Reina'daki terör saldırısında yaşamını yitirenlerin cenaze törenlerinden fotoğrafları dünyaya geçiyor.

Dünya bu fotoğraflara bakıyor

Reuters haber ajansı foto muhabirleri, İstanbul'daki iki cenaze töreninden ve Reina'nın önünden fotoğraflar çekti.

Haberin Devamı

19 yaşındaki Büşra Kösa'nın cenaze töreni Gaziosmanpaşa Merkez Camii'ndeydi. Büyük bir kalabalığın katıldığı cenazede genç kızın ailesi, yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Acılı anne Hülya Topuzlu, kızının ardından "İnsan insana nasıl kıyabiliyor? Nasıl bir dünyada yaşıyoruz? Şehitlere ağlıyoruz, benim de başıma geldi. Yavrum beni öptü gitti, gelmedi" sözleriyle seslendi.

Güvenlik görevlisi Fatih Çakmak'ın cenaze töreni ise, Bağcılar Yavuz Selim Cami'nde düzenlendi. Anne Ayten Çakmak'ın tabuta sarılarak ağladığı törende, ağabey Mehmet Çakmak ve baba Hasan Çakmak gazetecilere açıklama yaptı.

Kardeşinin içeri doğru kaçarken vurulduğunu anlatan ağabey Çakmak, ""Beşiktaş'taki saldırıda da üç dakika önceden araçları çıkmış. Annemi aradım, 'Fatih iyi mi?' diye sordum. 'Şimdi eve geldi' dedi. Daha sonra kardeşime ve eşine söylemiş üç dakika arayla kurtulduğunu" dedi.

Haberin Devamı

Baba Hasan Çakmak ise, oğlunun ölüm haberini polislerden aldığını söyledi: Baba Çakmak, "Ne diyebilirim ki terör işte. Öfkeli olsak ne olacak. Düşman belli değil, birşey değil. Dayanacaksın ki alçaklar sevinmesin" ifadesini kullandı.