Bolu "Dünya Cimnastiğinin Kamp Merkezi Türkiye Olacak"

"Dünya Cimnastiğinin Kamp Merkezi Türkiye Olacak"

05.05.2017 - 12:10 | Son Güncellenme:

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: "Uluslararası Cimnastik Federasyonu ile görüştük, Bolu'yu dünya kamp eğitim merkezlerinden biri haline getireceğiz. Tesis bittiği anda ve yetkililer buranın tahsisini federasyona yaptıklarında hemen bu girişimlere başlayacağız" "Ankara, İzmir ve Bolu'da olimpik merkezler kurduk. Bolu, bunların en önemli olanlarından biri çünkü spor salonunun hemen yanına bir otel yapılıyor" "Bu tesisin doğru değerlendirilmesi ile dünyanın en iyi cimnastikçileri Bolu'da kamp yapabilecek"

Dünya Cimnastiğinin Kamp Merkezi Türkiye Olacak

BOLU (AA) - ZAFER GÖDER - Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Ankara, İzmir ve Bolu'da olimpik merkezler kurduklarını belirterek, Türkiye'nin dünya cimnastiğinin kamp merkezi olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl ekim ayında yapılan Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Kongresi'nde konsey üyesi seçilerek Avrupa'yı temsil etme hakkı kazanan ve yine FIG bünyesinde oluşturulan Yarışma Komisyonunun üyeliğine getirilen Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk cimnastiğinin dünyada söz sahibi olması adına yaptıkları çalışmaları anlattı.

Federasyon olarak 3 ilde olimpik merkez kurduklarını anlatan Çelen, "Ankara, İzmir ve Bolu'da olimpik merkezler kurduk. Bolu bunların en önemli olanlarından biri çünkü spor salonunun hemen yanına bir otel yapılıyor. Uluslararası Cimnastik Federasyonu ile görüştük, burayı dünya kamp eğitim merkezlerinden biri haline getireceğiz. Tesis bittiği anda yetkililer buranın tahsisini Cimnastik Federasyonuna yaptıklarında biz hemen bu girişimlere başlayacağız. Dünya cimnastiğinin kamp merkezi Türkiye olacak." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

- "Dünyanın en iyi cimnastikçileri Bolu'da kamp yapabilecek"

Çelen, Uluslararası Cimnastik Federasyonunda aldığı görevler dolayısıyla uluslararası yarışma ve kampları Türkiye'ye alma konusunda bu dönemde daha güçlü olduklarına vurgu yaptı.

Kendisinin de içinde bulunduğu 4 kişilik FIG Yarışma Komisyonunun mart ayında Lozan'da bir toplantı gerçekleştirdiğini ve orada bu komisyonun ne gibi yetkileri olduğunu gördüğünü dile getiren Çelen, şöyle devam etti:

"Bu komisyon hangi organizasyonun hangi ülkede yapılacağına karar veriyor. Olimpiyatlara nasıl gidileceğinin kriterleri burada oylanıyor. Bolu'daki tesis bitip federasyona tahsis gerçekleştirildikten sonra Türkiye olarak kamp organizasyonlarının Bolu'ya gelmesi noktasında bütün girişimlerimi yapacağım. Bu tesisin doğru değerlendirilmesi ile dünyanın en iyi cimnastikçileri Bolu'da kamp yapabilecek."

- "Türkiye cimnastikte önemli noktaya geldi"

Türkiye'nin cimnastik alanında çok önemli bir noktaya geldiğini belirten Çelen, "Türkiye'de cimnastik denilince akla sadece artistik cimnastik gelirdi. Bizim olimpik disiplinde 3 önemli temel branşımız var. Artistik, ritmik ve trambolin cimnastik. Bu üçü olimpik branşlarımız. Bir de aerobik cimnastiğimiz var. Bu branşımız da çok önemli." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Çelen, Türkiye'nin yeni sezona iyi başladığına işaret ederek, artistik cimnastik erkeklerde Avusturalya'da yapılan Dünya Kupası'nda finale kalındığını, Azerbaycan'da yapılan Dünya Kupası'nda finaller ve arkasından Katar'da yapılan Dünya Kupası'nda final ve madalyalar çıktığını aktardı.

- Hedef olimpiyat madalyası

Artık hedeflerinin büyüdüğüne işaret eden Çelen, "2012'de Göksu Üçtaş Şanlı ile Türk cimnastiği 57 yıl aradan sonra ilk defa olimpiyatlara gitmeyi başarmıştı. 2016 Rio Olimpiyatları'na 2 kişi gitmeyi başardı. Bundan sonraki hedefimiz 2 kişinin üzerine çıkmak. Dolayısıyla bütün planlarımızı bu doğrultuda yaptık." diye konuştu.

Suat Çelen, gözlerini 2020 Tokyo Olimpiyatları'na diktiklerini kaydederek, "Bizim hayalimiz 3 olimpik disiplinimizi de olimpiyatlarda görmek. 2012'de biz olimpiyatlara gideceğiz dediğimiz zaman herkese hayal gibi gelmişti ama bu başarıldı. Bu kapı aralandı. Artık Türk cimnastiğinin hedefi olimpiyatlara gitmek değil orada madalyalar almak. 2020'de kolay değil ama 2024'te madalya alacağımızı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

- Bolu'daki tesis

Karaçayır Mahallesi'nde yer alan Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nun hemen karşısına inşa edilen ve yapımına 2015 yılında bin 780 metrekare alan üzerinde başlanan kamp eğitim merkezinde 36 normal, 6 engelli ve 6 suit oda bulunuyor. Toplam 138 yatak kapasiteli kamp eğitim merkezinde 220 kişilik konferans salonu, 2 etüt salonu, bir bilgisayar salonu, masa tenisi odası, vücut geliştirme salonu, masaj odası ve 2 eğitim salonu yer alıyor.

Şu ana kadar yüzde 90'ı tamamlanan eğitim merkezinin yıl sonuna kadar hizmete açılması bekleniyor.