Gündem Dünya da sakindi

Dünya da sakindi

02.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası İşçi Bayramı, bazı ülkelerde şenlik havasında geçerken, bazı ülkelerde ise çalışmalar şartlarını iyileştirmek isteyen işçilerin protestolarına sahne oldu.

Dünya da sakindi

Rusya: Her sene en renkli kutlamaların yapıldığı başkent Moskova’da ellerinde balonlar ve çiçekler olan 100 binden fazla kişi, İşçi Bayramı geçit törenini seyretmek üzere Kızıl Meydan’da toplandı.
Fransa: İşverenlerin çalışanları daha rahat kovmasına izin veren yeni iş yasasının uzun süredir protesto edildiği ülkede, İşçi Bayramı’nın merkezinde de yeni çalışma yasasına karşı gösteriler vardı. Sendikaların güçlü bir tarihe ve konuma sahip olduğu Fransa’da, çok sayıda kentte yapılan yürüyüşlere binlerce kişi katılıdı.
Güney Kore: 1 Mayıs’ta en şiddetli gösterilerin yaşandığı ülkelerden biri olan Güney Kore’de, genç işsizliği önlemek için tasarlanan ancak işten çıkarmaları kolaylaştıran iş gücü reformu on binlerce kişiyi sokağa döktü.
Gazze Şeridi: İşsizlik oranı yüzde 60’a, fakirlik oranının ise yüzde 70’e ulaştığı Gazze’de işçiler Bakanlar Kurulu önünde toplanarak, çalışma şartlarının iyileştirilmesini istedi.