İstanbul Dünya Devi Türkiye'ye Geldi

Dünya Devi Türkiye'ye Geldi

11.10.2018 - 11:01 | Son Güncellenme:

Dünyanın en hızlı büyüyen ilk 20 şirketinden biri olan The Humble Co Türkiye pazarına giriş yaptı.

Dünya Devi Türkiyeye Geldi

Sunrino Kozmetik,  dev marka Humble Brush ile Türkiye pazarında görücüye çıktı. The Humble Co. Kurucusu ve CEO’su Noel Abdayem, Humble Smile Vakfı Kurucusu Darren Weiss, Sunrino Kurucu Ortakları Gürsoy Sabitoğulları ve Barış Kılıçaslan’ın ev sahipliğinde İsveç Başkonsolosluğunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında dünya ve Türkiye'deki ağız bakım sektörü değerlendirilirken, ürünler hakkında da bilgilendirme yapıldı. Finlandiya, Litvanya, Birleşik Krallık, Yunanistan ve ABD’den sonra Sunrino Kozmetik ile Türkiye’ye gelen The Humble Co.’nun hedefi sahip olduğu doğal ağız bakım ürünleri alanında pazarın lideri olmak.

Haberin Devamı

“2019 hedefimiz 10 milyon TL ciro, 500 bin ürün satışı”

Sağlıklı içeriğe sahip, doğaya ve insana saygılı kişisel bakımları ürünlerini Türkiye pazarına sunmak amacıyla kurulduklarını vurgulayan Sunrino Kurucu Ortakları Gürsoy Sabitoğulları ve Barış Kılıçaslan Humble Brush’ın Türkiye pazarına giriş hikayesini anlattı: “Doğal içerikli, çevreye ve insana saygılı aynı zamanda toplumsal hizmet amacı güden bir marka arayışındayken yollarımız İsveç markası Humble Brush ile kesişti. Markanın hikayesi, var olma sebebi ve Vakıf aracılığı ile yaşattığı sosyal girişimciliği bizi çok etkiledi. Dünyada çok az örneği bulunan bu yapı, ürünleri ile de birçok ilki kapsıyordu. Türkiye’deki ağız bakım ürünleri pazarında farklı bir kulvar oluşturacağımıza inandık. Tam anlamıyla pazara nüfus etmeden önce 6 aylık bir gözlem süreci geçirdik. Bu süreç sonunda onlarca ağız bakım ürünlerinden ilk olarak bambu diş fırçası ve vegan diş macunlarını öncelikle eczanelerde satışa sunduk. Sonrasında çok kısa bir süre içerisinde Humble Brush markasını Türkiye’nin her yerinde 2.400’ü eczane olmak üzere Eveshop, Mudo, Rossmann ve Watsons gibi zincir mağazalarla birlikte 3.500’ün üzerinde satış noktasına ulaştırdık.”

Haberin Devamı

2019’da tüm Humble Brush ürünleri Türkiye’de de satılacak

Humble Brush kişisel bakım ürünleri kategorisinde 7 farklı ürün çeşidine sahip. Türk tüketicilerini ilk olarak bambu diş fırçaları ile tanıştırdık. Ve gördüğümüz ilgi sonrası çok kısa bir süre sonra da diş macunları ve bambu saklama kabı satışa çıkarıldı. Bir ay önce bambu kulak çubuklarının da tüm Türkiye’de satışına başladık. 2019 yılı içinde sakız, ağız ipi ve bambu pipetler de ürün gamımıza eklenecek.

Hedefimiz, doğal ve vegan ağız bakım ürünleri pazarında lider olmak

The Humble Co. ürünleri, %100 doğal formülleri sayesinde birçok ekolojik market ve seçkin online satış kanalları ile de Türkiye’nin her köşesinde bulunabilir bir ürün haline geldi. Yıl sonuna kadar 6 milyon TL ciro, 300 bin adet ürün satışı hedefliyoruz. 2019 yılı hedefimiz ise 10 milyon TL ciro, 500 bin adet ürün satışı. Doğal ve vegan ağız bakım ürünleri pazarında kısa bir sürede pazar lideri olacağımıza inanıyoruz.

Haberin Devamı

Dünyanın en hızlı büyüyen ilk 20 şirketinden biri

The Humble Co., dünyanın en hızlı büyüyen ilk 20 şirketinden biri olarak gösteriliyor. Humble Brush’ı dünya pazarında ağız sağlığı endüstrisinin en hızlı büyüyen markası haline getirmeyi planlayan The Humble Co., yıl sonuna kadar yaklaşık 6-8 milyon diş fırçası satışını hedefliyor. Norveç’te %12, İsveç’te %6, Almanya’da %4 pazar payına sahip olan Humble Brush’ın Türkiye pazarındaki hedefi ise yıl sonuna kadar %3. İlerleyen dönemde ise kendi alanında pazar lideri olmak.

“Türkiye fırsatlarla dolu bir ülke, yatırım planlarımız uzun vadeli”

Konuşmasında Türkiye’de ağız sağlığı ve bakımı pazarının son 5 yılda %35 civarında büyüdüğünü belirten The Humble Co. Kurucusu ve CEO’su Noel Abdayem sözlerine şu şekilde devam etti: ”Humble Brush markası 20’nin üzerinde ülkede yer alıyor. Avrupa ülkeleri birincil hedefimiz. Türkiye’nin demografik yapısı yatırım için çok sağlıklı. Oldukça genç bir nüfus var ve bu kitlenin mevcut olduğumuz pazara yoğun ilgisi bulunuyor. Ayrıca Türkiye’de yeni ekonomi için gereken faaliyetlere yer var, burası fırsatlar sunan bir ülke. Yaptığımız araştırmalara göre, Türkiye’de sektör son 5 yılda %35 civarında büyüdü. Sektörün Türkiye’deki bu potansiyeli bizim için çok heyecan verici. Türkiye’de büyüyen bilinçli tüketiciler sayesinde; çevreye duyarlı ve sorumluluk sahibi markaların tüketiminde de ciddi bir artış söz konusu. Biz de artık Türkiye’deyiz. Uzun vadede hedefimiz, Ortadoğu, Asya ve Türki Cumhuriyetleri’ne buradan açılmayı planlıyoruz. Bu bölgelerdeki etkinliğimiz Türkiye ofisinden yönetilecek.”

Haberin Devamı

İyilik zincirinin bir halkası artık Türkiye’de

The Humble Co., ağız bakım ürünleri pazarına kazandırdıkları sıra dışı ürünler, ambalajları ve üretim şekli ile tüm dünyaya örnek olabilecek nitelikteki bir sosyal sorumluluk girişimi. Çevreye duyarlı ürünleri ile sosyal girişimini sistemli bir şekilde tüm dünyaya ulaştırmak amacıyla kurulan Humble Smile Vakfı, geri kalmış ya da gelişmekte olan ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşarak; ağız sağlığı konusunda destek veriyor. Bu iyilik hareketinin bir zinciri de artık Türkiye’de.

Haberin Devamı

Humble Smile Vakfı kurucusu Darren Weiss, bu girişimin hikayesini anlattı: “Doğayla dost, sürdürülebilir, ekolojik, ergonomik ve vegan ürünleri ile israfı önleyen ve çevreyi koruyan Humble, aynı zamanda ağız sağlığı konusunda ihtiyaç sahiplerine yardım eden bir yapı oluşturarak sektöre liderlik eden bir marka. Bugün Humble Smile Vakfı, dünyanın dört bir yanında ihtiyacın en büyük olduğu bölgelerde profesyonel ve sürdürülebilir sağlık projeleri yürütüyor, tüm bunları da doğrudan her bir satılan Humble Brush ürünleri karşılıyor. Kendilerini çevreye ve topluma duyarlı diş fırçalama amacı için çalışmaya adamış vakıf elçilerimizle birlikte Hindistan’dan Gambiya, Etiyopya, Nepal, Mozambik, Nikaragua, Dominik Cumhuriyeti, Estonya, Meksika, Irak, Burkina Faso, Peru, Kosta Rika, Guatemala’ya kadar 35 ülkede 60 bin ihtiyaç sahibi çocuğa ulaştık. Vakıf tarafından hayata geçirilen; 

“Humble’a Geçin, Gülümsemeler Yaratın” kampanyası, ihtiyaç sahibi çocuklara ürün dağıtmaktan çok daha fazlasını gerçekleştiriyor. Humble Smile Vakfı profesyonel ve sürdürülebilir sağlık hizmeti projelerini dünyanın en çok ihtiyaç duyulan bölgelerine, satın alınan her bir Humble ürünü sayesinde götürmektedir.”

Avrupa’nın en iyi doğal ürünü seçildi

Humble Brush, ayrıcalıklı ürünleri ile 2015 ve 2016 yıllarında üst üste Avrupa’da en iyi doğal ürün ödülüne, 2016 yılında Asya’da, 85.000 perakendeci tarafından verilen en iyi doğal ürün ödülüne layık görüldü. Humble Brush’ın tüm ürünleri, FSC, Natrue, Cruelty Free ve Vegan sertifikalarına sahip. Bir diş fırçası ile devrim yapabileceğine inanan The Humble Co.’nun bambu diş fırçası ile başlayan yolculuğunda bugün, vegan diş macunu ve ağız suyu çeşitleri, diş ipi, bambu çubuklara sarılı organik pamuktan üretilmiş kulak çubukları, ağız sağlığı için özel olarak formüle edilmiş sakız, bambu diş fırçası saklama kutusu ve bambu pipetlere varan geniş bir ürün skalası mevcut.