Eğitim Eğitimde EBA kurs hizmeti dönemi!

Eğitimde EBA kurs hizmeti dönemi!

27.06.2016 - 09:55 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs portalı uygulamaları aracılığıyla eğitim alanında çok önemli bir sanal eğitim portalı hizmetleri sunuluyor. Eğitimde çok daha çağdaş standartlarının oluşturulabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs portalı hizmetleri öğrencilere ve öğretmenlere yönelik olarak sunuluyor. Bu kapsamda öğretmenler ve öğrenciler internet erişiminin söz konusu olduğu her yerden EBA kurs EBA portalı uygulamalarında yararlanabiliyor.

Eğitimde EBA kurs hizmeti dönemi

Türkiye’de eğitim alanında Eğitim Bilişim Ağı dönemi başladı. Türk eğitim sistemi müfredatında yer alan ders uygulamalarını alternatif anlatım tarzı ve destekleyici niteliği ile EBA kurs portalı ile sunan Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde daha çağdaş ve daha modern bir sistem sunuyor. Öğrencileri hedef alan bu sistem kapsamında özellikle elektronik ortam üzerinde oldukça geniş kapsamlı ve oldukça zengin içerikli eğitim hizmet yapısı oluşturuluyor. Türkiye’de eğitimde öğrencilerin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi daha modern ve daha interaktif bir eğitim yapısından yararlanarak, dünya standartlarına uygun bir eğitim kalitesinden yararlanarak, eğitim yaşamlarını tamamlayabilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!
EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı uygulaması ile birlikte öğrenciler okul derslerine ek olarak takviye nitelikte özel bir eğitim yapısından yararlanabiliyor. Bunun dışında öğretmenlerde ders ve müfredat kaynakları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı ile çok özel hizmet uygulamalarından yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Türkiye’de eğitim alanında dershanelerin kapatılması özellikle de öğrencilerin okul dersleri dışında eğitim desteği alabilmesinin önüne geçilebilmesine neden oluyor. Ayrıca Türkiye’de dershanelerin kapatılması ile birlikte ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YGS ve LYS’ye hazırlanmakta olan öğrencilerin okul derslerinin dışında doğrudan sınavlarına hazırlık çalışmalarına destek sağlayacak ek ders uygulamalarından yararlanabilmelerinin önüne geçilmiş oluyor.

Bu durumda doğrudan okul dersleri dışında YGS ve LYS için hazırlık yapan öğrencilerin hazırlıklarını gerekli olan ölçüde veya doğru programlama çerçevesinde gerçekleştirebilmesinin önüne geçtiğinden bu üniversite sınavlarında yakalayacakları başarının önemli oranda düşebilmesine neden olabiliyor. Bunun önüne geçilebilmesi ve YGS-LYS’ye hazırlanan öğrencilerin seviyelerine uygun standartlarda ek ders takviyesi ve sınav hazırlık programı uygulamalarından yararlanabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs portalı hizmetleri sunuluyor. Üniversite sınavlarına hazırlık aşamasında e-ders uygulamaları ve sınav ve test uygulamaları ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmet portalı üzerinde öğrencilere önemli ve zengin içerikler sunuyor. Böylelikle öğrenciler sınav hazırlıklarını çok daha etkinb ir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabildiği gibi EBA kurs portalı üzerinde yer ders ve sınav içeriklerine ek olarak akranları ile kendi ders ve hazırlık notlarını paylaşabilme şansını yakalıyor.

Öğrencilerin gerçekleştirebildikleri bu paylaşımlar EBA kurs portalı üzerinde öğretmenler tarafından da gerçekleştirilebilmektedir. Özellikle de kendi hazırlamış olduğu ders ve müfredat içeriklerini meslektaşları ile paylaşabilen öğretmenler, Eğitim Bilişim Ağı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı denetimindeki özel içerikler, eğitime gönül vermiş olan firmaların özel içerikleri ve meslektaşları tarafından paylaşılmış olan ders içeriklerini inceleyebilme imkanına da sahip olabiliyor. Öğretmenler ve öğrenciler internet erişimini gerçekleştirebildiği her yerden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile EBA giriş ekranından, sanal eğitim portalına giriş yaparak, zengin eğitim dünyasından yararlanabilme şansını yakalıyor.