Ekonomi Dünya Göz’e National Bank of Kuwait ortak oldu

Dünya Göz’e National Bank of Kuwait ortak oldu

13.12.2009 - 00:32 | Son Güncellenme:

Dünya Göz, Kuveytli bankayı ortak alıyor. Hisselerinin yüzde 30’u üzerinden ortaklık anlaşması yapacaklarını söyleyen Kapıcıoğlu, Bahyreynli ve Alman gruplarla da franchise anlaşması imzalayacak

Dünya Göz’e National Bank of Kuwait ortak oldu

Dünya Göz Hastanesi, National Bank Of Kuwait ile yüzde 30 ortak oluyor.
1996’da kurulan, 13 yılda 200 milyon dolar yatırım yapılan Dünya Göz Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, 2010 Şubat sonunda kadar Kuveytli bir grupla hisselerinin yüzde 30’u üzerinden ortaklık anlaşması yapacaklarını söyledi. Kapıcıoğlu, hisse satış bedeliyle ilgili de bilgi vermedi. Kısa süre içinde Irak, Romanya, Rusya, Azerbaycan ve Ukrayna’da göz hastaneleri açacaklarını belirten Kapıcıoğlu, “Berlin, Amsterdam, Köln ve Belçika’dan sonra Arnavutluk’un başkenti Tiran’da da şube açıyoruz. Yurt dışı merkezlerimizle eşzamanlı olarak Dünyagöz Antalya’yı hizmete açıyoruz” dedi.

50 bin hasta hedefi
2008’de 20 bin hastanın hastanelerinde göz tedavisi olduğunu kaydeden Kapıcıoğlu, “2009’un sonlarına geldiğimiz şu günlerde bünyemizde tedavi olan yabancı hasta sayımız 25 bini buldu. Bu sayının 2010 yılında yeni yatırımlarımızla 50 bine ulaşmasını bekliyoruz” diye konuştu. 2010’da büyüme ve satın almaları hızlandıracaklarını kaydeden Kapıcıoğlu, biri Bahyreynli diğeri ise Alman iki grupla da franchise anlaşması imzalayarak hastane açacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Günde 1500 kişi SGK için arıyor
Eray Kapıcıoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) göz muayenesinde karşıladığı oranların yeterli olmadığını ve konuyu Sağlık Bakanlığı yetkililerine ilettiklerini belirten Kapıcıoğlu, “Şu anda SGK’lı hastalara hizmet veremiyoruz. Göz ameliyatları için SGK tarafında ödenen miktar tırnak çekme parası kadar bile değil. Vatandaş mağdur durumda. Her gün SGK’lı hastalara ne zaman hizmet vereceksiniz diye çağrı merkezimize her gün bin 500’e yakın telefon geliyor” diye konuştu. Kapıcıoğlu, “Yetkililere ‘diğer ameliyatlar için alınan malzemelerin fiyatlarını bile verseniz hizmet verebiliriz’ şeklinde bir önerimiz oldu” dedi.

SGK’nın ameliyatlar için ödediği miktar
Göz Diğer branş
Ödenen miktar (TL) Ödenen miktar (TL)

Katarakt 350 Bademcik 572
Vitrektomi 768 Tiroid 1.106
Kornea nakli 659 Fıtık 1.150
Dekolman 457 Apandisit 680

Haberin Devamı

Kuveyt’in en büyük bankası
Kuveyt’in en büyük bankası olan ve 1952 yılında bir grup tüccar ailenin girişimiyle kurulan National Bank Of Kuwait (NBK), bünyesinden pek çok ülkeden danışmanı barındırıyor. Bankanın Yönetim Kurulu’na Muhammed Abdulrahman Al - Bahar başkanlık ederken, İbrahim S. Dabdoub ise CEO’luk görevini yürütüyor.
Ortadoğu’nun en yüksek kredi notuna sahip bankası olan NBK’nın 42.2 milyar doları aşan varlıkları bulunuyor.
Banka pek çok ülkede ortaklıklar ya da kendi sahip olduğu aracı kuruluşlarla faaliyet gösteriyor.
2008 yılında Turkish Bank’ın yüzde 40 hissesini satın alarak faaliyet gösterdiği ülkelere Türkiye’yi de ekleyen NBK’nın bu yılın ilk yarısındaki net kârı, 450 milyon dolara yaklaşıyor.