Ankara Dünya Hayvanları Koruma Günü

Dünya Hayvanları Koruma Günü

04.10.2017 - 16:43 | Son Güncellenme:

Eyüp Belediyesi'nin ''satın alma sahiplen'' sloganıyla düzenlediği etkinlikte, sahiplendirilen sokak hayvanlarının bakımları yapıldı

Dünya Hayvanları Koruma Günü

İSTANBUL (AA) - Eyüp Belediyesi'nin "satın alma sahiplen" sloganıyla düzenlediği etkinlikte, bir süre sahiplendirilen sokak hayvanlarının bakım ve aşıları yapıldı.

Haberin Devamı

Hayvanseverler, Eyüp Belediyesi tarafından Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği'nde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

"Satın alma sahiplen'' sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte, sahipleri tarafından kliniğe getirilen kedi ve köpeklerin bakım ve muayeneleri yapılarak, eksik aşıları tamamlandı. Hayvanseverleri sahiplenmeye teşvik etmek ve onlara destek olabilmek için mama hediye edildi.

Programda, sahiplendirilen hayvanlara deri altına iğneyle enjekte edilen ve kaybolan hayvanları bulmayı kolaylaştıran microchip de takıldı.

Veteriner Hekim Gökhan Karadağ etkinlikte yaptığı konuşmada, Eyüp Belediyesi'nin hayvanlar için güzel projeler gerçekleştidiğini belirterek, sokak hayvanları kliniği ve hayvan ambulansının önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kliniğin açıldığı 1 Nisan'dan bu yana 205 sokak hayvanının sahiplendirdiklerini aktaran Karadağ, ''Bugün de Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında sahiplendiridiğimiz hayanları sahipleriyle birlikte buraya davet ettik. Hayvanaların muayeneleri yapıldı. Eksik aşıları tamamlandı. Sokaklarda çok fazla sahipsiz hayvana var. Petshop'tan hayvan satın almayın, sahiplenin. O kadar çok can var ki sahiplenmeyi bekleyen.'' diye konuştu.

Hayvansever Meliha Günata, yapılan bu uygulamadan memnun kaldığını ve 6 aydır düzenli olarak kedisini kliniğe getirdiğini anlattı. Yakın zamana kadar kedilere dokunamadığını ve torunu sayesinde sahiplendiğini ifade eden Günata, ''Şimdi kedimle beraber yatıyoruz. Onu öpüyorum.'' dedi.

Klinikten 9 kedi sahiplendiğini söyleyen Güzin Şahiner ise ''Kedilerimizin tedavilerini bu klinikte yaptırıyorum. 4 kedimi burada kısırlaştırdık. Buranın hizmeti çok güzel. Bizimle ve hayvanlarımızla çok ilgililer.'' ifadelerini kullandı.