Diyarbakır DÜNYA İKİNCİSİ OLAN CEREN BİNGÖM COŞKUYLA KARŞILANDI

DÜNYA İKİNCİSİ OLAN CEREN BİNGÖM COŞKUYLA KARŞILANDI

27.09.2014 - 14:57 | Son Güncellenme:

.

DÜNYA İKİNCİSİ OLAN CEREN BİNGÖM COŞKUYLA KARŞILANDI

İtalya’nın Rimini şehrinde düzenlenen Kick Boks Şampiyonası’nda gençler kategorisinde 50 kiloda Dünya ikincisi olan 1968 Diyarbakırspor sporcusu Ceren Bingöm, kentte coşkuyla karşılandı.
6 Eylül’de İtalya’nın Rimini şehrinde düzenlenen Kick Boks Şampiyonası gençler kategorisinde Diyarbakır’ı temsil eden Ceren Bingöm dünya ikincisi olmasının ardından kulüp başkanı Bedirhan Akyol tarafından ödüllendirildi. Başkan Akyol, genç sporcuyu konuk ettiği kulüp tesisinde yarım altın ile ödüllendirdi.
Vali Cemil Serhatlı Spor Tesisleri’nde açıklama yapan 1968 Diyarbakırspor Başkanı Bedirhan Akyol, Ceren Bingöm’ün Diyarbakır’ın gururu olduğunu ve gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu söyledi. Akyol, "Dünya ikincisi olan sporcumu kutlarım. Diyarbakırlı sporcularımızın derece alması, hemşehrilerimizi ve bizleri gururlandırıyor. Bu konuda emeği geçen antrenörümüz Ufuk Ertaş’a çok teşekkür ediyorum. Sporun her türlüsüne elimden geldiğince destek olacağım. Sporcular için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Amacımız çocukların, yetişkinlerin, kadınların ve gençlerin sağlıklı spor yapmasıdır. İmkanlarının kısıtlı gibi göründüğünü fakat bu kısıtlı imkanlar içinde bile kabiliyetli sporcuların yetiştirildiği hatta Türkiye ve dünya ölçeğinde önemli başarılara imza attıklarını görüyoruz. Genç sporcum Ceren de bunlardan biridir. Bu başarı Türkiye’ye ve dünyaya örnek olmalıdır. Ceren’in dünya ikincisi olması Diyarbakır’ın tanıtımına katkı sağlayacaktır. Hedeflerinin çok daha büyük olması gerektiğinin unutmamalıdır. Her sporcunun gönlünde bir dünya şampiyonluğunun yatmasının bu alanda ilerlemenin önünü açacağını inanıyorum. Başarılar arttıkça ailelerin, öğretmenlerin, yöneticilerin beklentileri yüksek olmakta. Bu konuda 1968 Diyarbakırspor Kulübü olarak ne katkı isteniyorsa, eldeki imkanlar çerçevesinde sporcular için kullanmaya hazırım" dedi.