Dünya Kupası MANUELA’NIN RUHU

MANUELA’NIN RUHU

02.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Futbol hayalini eşi Manuel Caffi'nin hastalığı döneminde tereddüt etmeden bir kenara atan Prandelli, bu tutkusunu 2014 Dünya Kupası'na taşıyor. EURO 2012'de yarım kalan hesabını, yanında her zaman yer alan eşinin ruhuyla kapatmaya hazırlanıyor

MANUELA’NIN  RUHU

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Parma gibi vasat bir ekibi ayağa kaldıran, Fiorentina'yı saygı duyulan bir takım yapan Cesare Prandelli, Roma'dan gelen teklif sonrası hayallerini gerçekleştirmeye çok yakındı. Ancak eşi Manuela Caffi'den aldığı haber her şeyi durdurdu.
Göğüs kanseri olan eşinin tedavi sürecini düşünen Prandelli, futbol kariyerini de hayalini de bir kenara attı. Eşini kaybetmesinden sonra EURO 2012 ile hayata tutunan Prandelli, finalde kaybettiği o kupanın hesabını Brezilya 2014'te kapatmak istiyor. Manuela Caffi'nin ruhunun verdiği güç ile Avrupa'nın en başarılı(4 Dünya Kupası) ülkesi İtalya'yı, dünyanın en iyisi yapmayı amaçlıyor. Hem de şu an en iyi olan Brezilya'nın evinde.
Alternatif bol
İtalya'nın kafa olarak en rahat olduğu bölge kalesi olarak dikkat çekiyor. 36 yaşına gelmesine rağmen halen en iyilerden biri olarak anılan Buffon, birinci tercih olacak. Arkasında bekleyen PSG'li Sirigu da kalitesiyle beğeni topluyor. Genoa'dan Perin de 3. kaleci ancak diğerleri kadar iyi.
Tecrübe ve kalite
Savunma bölgesine göz gezdirildiğinde İtalya'da kaliteli ve tecrübeli isimlerin harmanlandığı görülüyor. 3 Juventus'lu Bonucci, Barzagli ve Chiellini'nin başı çektiği defans kurgusunda, Milan'dan katılan Abate de yer alıyor. Parma’dan Paletta olduğunu da belirtmek lazım.
Kuvvetli orta saha
Prandelli'nin şampiyonluk iddiasını ortaya koymasını sağlayan en önemli kozlarından biri hiç süphesiz elinde bulundurduğu orta saha. 35 yaşındaki usta Pirlo'nun başını çektiği bölgede, De Rossi, Marchisio, Aquilani ve Verratti gibi topu çok iyi kullanan oyuncular bulunuyor. Oyunu iki yönlü oynayan orta saha belki de turnuvanın en güçlüsü.
Balotelli'nin elinde
EURO 2012'de final oynayan İtalya'da Balotelli'nin çılgınlıktan çok sorumlu ha- reketleri ve gol sevinçleri öne çıkmıştı.
Prandelli ile iyi anlaşan 23 yaşındaki forvet, Brezilya'da turnuvanın yıldızı olmaya aday. Insigne ve Immobile gibi genç yıldızları da eklemek gerekiyor. Cerci ile Cassano’nun da katkısını es geçmemekte fayda var.

Haberin Devamı

Yıldızı - MARIO BALOTELLI

Haberin Devamı

Futbolun her zaman yaramaz çocuğu olarak anılan Mario Balotelli, EURO 2012'de "Postacılar posta dağıtırken seviniyor mu? Niye gollerden sonra seviniyoruz? İşimizi yapıyoruz" diyerek yine ilginç bir harekete imzasını atmıştı. Prandelli idaresinde son derece mutlu gözüken Balotelli, eğer kaldıkları otelde havai fişek patlatmazsa turnuvaya damgasını vurabilecek düzeyde bir isim.

Teknik Direktör - CESARE?PRANDELLI

Manuela Caffi hayatını kaybettiğinde Cesare Prandelli tek bir cümle kurmuştu, "Eşimin olmayacağı hayatta sadece futbol, çocuklarım ve Tanrı olacak." Hayata futbolla tutunan Prandelli, EURO 2012'de güzel oyunla İtalya'nın geçmişteki savunma kimliğini kırmıştı. Brezilya 2014'te ülkesine
5. yıldızı kazandırmak isteyen
56 yaşındaki teknik adam turnuva öncesi,
"İtalya kadrosu finale çıkmak için tasarlandı" diyerek iddiasını ortaya koydu.

Nasıl oynayacaklar,

İtalya'nın formasyonu son derece planlı ve programlı bir yapıda. Takım savunma halindeyken 4'lenen defans, hücuma çıktığında 3'lüye dönüyor. Takımda en kilit nokta Pirlo. Yılların tecrübesi, geriden oyun kurarak takımının temposunu ayarlıyor. Takım hücuma çıktığı zaman kanatları da iyi ayarlıyor. Ayrıca
orta alanda, Marchisio ve Verratti gibi topu efektif kullanan isimler var. Balotelli ise oyunda forveti tek başına üstlenecek bir görevde.

Haberin Devamı

TAKIM?KADROSU
OYUNCU D.T. MİLLİ MEVKİİ KULÜP
Gianluigi Buffon 1978 139 Kaleci Juventus
Salvatore Sirigu 1987 7 Kaleci PSG
Mattia Perin 1992 - Kaleci Genoa
Giorgio Chiellini 1984 67 Defans Juventus
Andrea Barzagli 1981 47 Defans Juventus
Leonardo Bonucci 1987 35 Defans Juventus
Christian Maggio 1982 33 Defans Napoli
Ignazio Abate 1986 11 Defans Milan
Mattia De Sciglio 1992 9 Defans Milan
Andrea Pirlo 1979 108 O.Saha Juventus
Daniele De Rossi 1983 93 O.Saha Roma
Claudio Marchisio 1986 41 O.Saha Juventus
Alberto Aquilani 1984 33 O.Saha Fiorentina
Thiago Motta 1982 19 O.Saha PSG
Antonio Candreva 1987 19 O.Saha Lazio
Marco Verratti 1992 4 O.Saha PSG
Antonio Cassano 1982 35 Forvet Parma
Mario Balotelli 1990 29 Forvet Milan
Alessio Cerci 1987 10 Forvet Torino
Lorenzo Insigne 1991 4 Forvet Napoli
Ciro Immobile 1990 1 Forvet Torino

Yazarlar