Ankara Dünya Madenciler Günü

Dünya Madenciler Günü

05.12.2017 - 09:33 | Son Güncellenme:

Çayırhan Mahallesi'nin muhtarı, özel sektör tarafından işletilen maden ocağındaki işçileri ziyaret etti

Dünya Madenciler Günü

ANKARA (AA) - Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan Mahallesi'nin muhtarı Bilal Şerbetçi, Dünya Madenciler Günü dolayısıyla özel sektör tarafından işletilen maden ocağındaki işçileri ziyaret etti.

Haberin Devamı

Şerbetçi, Dünya Madenciler Günü'nü kutladığı işçilere lokum ikram etti.

Madencileri bu özel günlerinde yalnız bırakmak istemediğini ifade eden Şerbetçi, "Dünya Madenciler Günlerini kutlarken, tabii ki Soma maden şehitlerini de unutmadık ve saygı ile andık." dedi.

Şerbetçi, burada çalışan maden işçilerinin çoğunun Çayırhan Mahallesi'nde oturduğunu belirterek, "Bu önemli günü bir madenci mahallesi, şehri ve o şehrin bir temsilcisi, muhtarı olarak unutursak olmaz. Madencilerimizin bu günlerinde yanlarında olalım istedik ve gelirken de eli boş gelmeyip, madenci kardeşlerimize lokum getirerek ikramda bulunduk. Tüm madencilerin madenciler gününü kutluyor, kazasız belasız çalışmalar diliyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

Maden işçilerinden Durmuş Çukur da "Madencilik zor bir meslek. Kolay denilebilecek hiçbir yanı yok. Yeraltında zor şartlarda çalışıyoruz. Ekmeğimizi yeraltından çıkarıyoruz. Bizim ekmeğimiz de bu." ifadelerini kullandı.