Tunceli Dünya Nevruz Günü

Dünya Nevruz Günü

20.03.2018 - 20:08 | Son Güncellenme:

.

Dünya Nevruz Günü

TUNCELİ (AA) - Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, 21 Mart Dünya Nevruz Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Sonel, Nevruz'un, tabiatın bütün bereketiyle ve ihtişamıyla uyanması, tabiattaki bu canlanmaya insan bedeninin, ruhunun eşlik ederek insan ile tabiatı bütünleştiren, yüzyıllardır yeryüzünde sevinin, bolluğun ve bereketin sembolü olduğunu belirtti.

Nevruz'un bahar ile doğanın uyanışını, rengarenk çiçeklerin yeryüzüne merhaba demesini ve sonsuz bir bereketin geldiğini müjdelediğini aktaran Sonel, mesajının devamında şunlara yer verdi:

"Nevruz bayramı, yüzyıllardır yaşatıldığı bölgelerde kardeşlik bağlarını pekiştiren, halkı bütünleştiren umut yükleyen önemli bir bayramımızdır. Sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve kardeşlik duygularını güçlendiren, hoşgörüyü simgeleyen Nevruz, Orta Asya'dan Balkanlara, Orta Doğu'dan Anadolu'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada binlerce yıldır kutlanmaktadır. Nevruz'u hep birlikte kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Haberin Devamı

Bütün renkleri ve dokularıyla bütün zenginlikleriyle bu memleket hepimizindir. Bu bilinçle, sahip olduğumuz birikimin en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması hususunda hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Farklı inançlara, dillere, etnik köken ve kültürlere sahip insanlarımızın çok eski tarihlerden bugüne baharın gelişi olan Nevruz'u aynı tarihler arasında geleneksel bir bayram havası içinde kutlanmakta olmaları anlamlı ortak paydalarımızdandır.

Etnik kökeni, dini, dili ve siyasi görüşü ne olursa olsun, barışın başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada egemen olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecek bir Nevruz geçirmesini temenni ediyorum. Bu duygularla, yeni bir yaşam ve güzel günlerin habercisi Nevruz'un huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle, tüm halkımızın Nevruz'unu kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."