Teknoloji Dünya’nın İlk Akıllı Bastonu WeWALK

Dünya’nın İlk Akıllı Bastonu WeWALK

25.10.2016 - 17:24 | Son Güncellenme:

WeWALK projesi rekor yatırım aldı

Dünya’nın İlk Akıllı Bastonu WeWALK

WeWALK Dünya’nın ilk akıllı bastonu olmasının yanı sıra ayrıca bir Türk tasarımı ve ülkemiz için gurur kaynağı olan bir sosyal sorumluluk projesi.

Haberin Devamı

Arıkovanı, YGA ve Turkcell tarafından desteklenen bir fonlama platformu ve yeni projeleri de akıllı baston WeWALK’u üreterek görme engellilerin hayatında bir fark yaratmak. Bu proje önceleri görme engelliler için akıllı gözlük tasarlamaktı ama daha sonraları bu projeyi akıllı baston olarak revize etmişler. Türkiye’yi gururlandıran markalardan biri olan Vestel ise bu akıllı bastonun üretiminde bilgi ve tecrübelerini paylaşmış. Bu akıllı bastonun normal bastonlardan farkı, yerde baş/gövde boyunda olan engelleri haber veriyor. Ayrıca bluetooth üzerinden görme engellinin cep telefonu da kumanda edebiliyor.

Bu akıllı bastonun entegrasyonunu Turkcell Hayal Ortağım uygulaması ile yapılacak. Vestek ve Turkcell’in de destek verdiği bu projede her yeni WeWALK siparişi olduğunda bu iki marka da birer tane akıllı baston alıyor. Temmuz 2017’de üretilmesi beklenen bu projenin bir çok isimsiz desteklisi de var ve eğer siz de bu sosyal sorumluluk projesine destek olmak istiyorsanız 49TL’den başlayan bir bağışta bulunabilirsiniz.

Haberin Devamı