Siirt Dünya Radyoloji Günü

Dünya Radyoloji Günü

08.11.2017 - 17:59 | Son Güncellenme:

.

Dünya Radyoloji Günü

SİİRT (AA) - Siirt Sağlık İl Müdür Vekili Erol Emre Ömür, 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü nedeniyle Siirt Devlet Hastanesi personellerinin gününü kutladı.

Haberin Devamı

Siirt Devlet Hastanesinde gerçekleşen etkinliğe katılan Ömür, personellerinin gününü kutlayarak pasta kesti.

Ömür, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü nedeniyle Siirt Devlet Hastanesi çalışanlarıyla güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.

Röntgen ışınlarının insan hayatına girmesiyle birlikte teknolojinin daha fazla geliştiğini kaydeden Ömür, şöyle konuştu:

"Röntgenin hayatımıza girmesiyle hem sağlık hem teşhis noktasında çok ciddi başarılara imza atıldı. Özellikle röntgen çalışanlarımız da röntgen ışığına maruz kalmaları sonucu bazı hastalıkların görülmesi çalışanlarda bir farkındalık yarattı. Gerek sendikal gerekse özlük hakları noktasında sağlık bakanlığı tarafından iyileştirmeler yapıldı. Sağlık çalışanları, röntgen çalışanları zor şartlarda çalışıyorlar. Bunun sonucunda genetik bozukluklar, kanser gibi çeşitli hastalıklara maruz kalıyorlar. Bizler sadece bu günde değil bütün günlerde bütün arkadaşlarımızın yanında olduğunu belirtmek üzere burada toplandık. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz."