Ankara Dünya Ruh Sağlığı Günü

Dünya Ruh Sağlığı Günü

10.10.2018 - 16:07 | Son Güncellenme:

.

Dünya Ruh Sağlığı Günü

ELAZIĞ (AA) - Türkiye Psikiyatri Derneği Elazığ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murad Atmaca, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Atmaca, açıklamasında, Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün temasının bu yıl "Gençler ve Değişen Dünyada Ruh Sağlığı" olarak belirlendiğini söyledi.

"Günümüzde yaş aralığı daha ileri yaşlara doğru giden ve tanımı da zamanın koşullarına göre değişen gençlik dönemi, insan gelişiminin önemli bir evresi olduğu kadar, ruh sağlığı açısından çok sayıda riski de beraberinde getiren bir dönemdir." diyen Atmaca, bu dönemin ilk evresine denk gelen ergenlik döneminde heyecan arayışının yüksek olduğunu ve ergenliğin riskli davranışların da sık görüldüğü bir evre olduğunu belirtti.

"Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre tüm ruh sağlığı problemlerinin yaklaşık yarısı 14 yaş öncesinde başlamaktadır." diyen Atmaca, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Tedavi ve danışmanlık olanaklarının yetersizliği, bilgisizlik, eksik ya da yanlış yönlendirme gibi nedenlerle bu problemlerin önemli bir bölümünün tedavi edilmeksizin varlığını sürdürdüğü görülmekte ve bireyin ileri ki yaşamında da olumsuz etkilere neden olabileceği öngörülebilmektedir. Ruh sağlığını korumanın tıpkı tedavide olduğu gibi bireysel ve toplumsal dinamiklerin bir bileşkesi olduğu, devletin her kurumunun ve tüm sosyal bileşenlerin ruh sağlığının korunmasında sorumluluğu olduğu unutulmamalıdır."