Konya Dünya Şehircilik Günü 41. Kolokyumu Konya'da Başladı

Dünya Şehircilik Günü 41. Kolokyumu Konya'da Başladı

07.11.2017 - 15:59 | Son Güncellenme:

.

Dünya Şehircilik Günü 41. Kolokyumu Konyada Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Konya Şubesi’nin düzenlediği 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 41. Kolokyumu (Bilimsel konuların konuşulduğu toplantı) başladı.
Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve “Planlamada Kırsal Alanlar ve Bölge” konulu kolokyumun açılışında konuşan SÜ Şehir Bölge Planlama Bölüm Başkanı Rahmi Erdem, kolokyumun kırsal alana dikkat çekme işlevinde önemli bir yer tutacağını belirtti.
Şehir Plancıları Odası Konya Şube Başkanı Münir Günay, kırsal alanların son dönemlerde geri plana itildiğini ifade ederek, “Biraz kırsal alanlara dokunalım istedik. Bu konuda gerçekten bölgeyi içerisine aldığı için biraz daha geniş bir katılımcı kitlesini ele aldık” dedi.
SÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alkan, “Bizim üniversitelerde ürettiğimiz bilgiler uygulamaya aktarılamıyorsa hiçbir şey ifade etmeyecektir” diye konuştu.
Şehir Plancıları Odası Genel Başkanı Orhan Sarıaltun, “Yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte Büyükşehirlerde özellikle kırsal alandaki sorunlarını çözmekle uğraşıyoruz. Belki de kırsaldaki sorunları en fazla ve yoğun şekilde hisseden Konya Büyükşehir Belediyesi’ni buna ilk ve büyük bir örnek olarak gösterebiliriz. Bu bakımdan kolokyumun planlamada kırsal alanlar ve bölge konusunun Konya’da işlenmesinin çok doğru ve yerinde olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin de, “Biz geçmişimizden aldığımız bu ilhamla insan odaklı hizmet siyasetine inanan bir belediye olarak insanımıza hizmeti bir lütuf değil bir sorumluluk bildik. Şehrimizin hangi bölgesinden olursa olsun insanımıza efendi değil hizmetkar olma anlayışıyla gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Nurullah Osmanlı, “Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasasının Kent Mekansal Planlamasına Etkileri: Konya Örneği” konulu bir sunum gerçekleştirdi. 3 gün sürecek kolokyuma çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katılıyor.