Teknoloji Dünya’yı 4K İzleyin

Dünya’yı 4K İzleyin

21.04.2016 - 14:18 | Son Güncellenme:

Bu zamana kadar uzay ve gezegenler ile ilgili birbirinden önemli bilgiler edinen NASA, bu kez ise Dünya için tam 4K çözünürlüğünde bir video yayımladı…

Dünya’yı 4K İzleyin

Merkezi ABD’de bulunan NASA, bildiğiniz üzere bu zamana dek uzay ile ilgili önemli bilgilerin gün ışığına çıkmasını sağladı. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden kurum, bu kez Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) aracılığı ile elde edilen görüntüleri YouTube kanalı üzerinden görücüye çıkardı. Bir önceki yıl bu istasyondaki kameraları yenileyen ve eskilerinin yerine oldukça üst düzey kameralar yerleştiren NASA, bu sayede önemli görüntülerin elde edilmesini sağlıyor. Nitekim Dünya için yayımlanan 4K çözünürlüğündeki video da bu görüntüler arasında yer almakta.

Haberin Devamı

1 dakika uzunluğunda yeni bir video paylaşan NASA, ISS üzerinde yer alan kameralar ile elde ettiği görüntüler ile açıkçası izleyenleri büyülüyor. Daha önce Hollywood filmlerinde de kullanılan üstün özelliklerdeki bu kameralar, Hobbit filminde dahi karşımıza çıktı. Bir nevi profesyonel ve görüntü kalitesi açısından büyük önem arz eden bu kameralar, yayımlanan video sonrasında bir kez daha kendisini kanıtlamış oldu. Zira 35mm filmler için dahi yararlı olan kameralar, Dünya gezegeni ile alakalı etkileyici görüntülerin elde edilmesini da sağladı. Daha fazla lafı uzatmadan sizleri bahsi geçen video ile baş başa bırakalım. Aşağıdaki videoyu 4K çözünürlüğünde izlemeniz için yüksek hızda internete ve monitöre ihtiyaç olduğunu hatırlatamadan geçmeyelim.

Siber Terörizme Karşı Yapay Zeka Gelişmeye Devam Ediyor