Dünya 12 bin yıllık aslan dirilecek mi?

12 bin yıllık aslan dirilecek mi?

08.03.2016 - 09:54 | Son Güncellenme:

Bilim insanları Rusya'nın Sakha bölgesinde bir mağarada bulunan 12 bin senelik donmuş aslan yavrularının DNA dokularını inceleyerek, onları klonlamaya çalışacak.

12 bin yıllık aslan dirilecek mi

Güney Koreli ve Rus bilim insanları, Buz Devri’nden kalan aslan yavrularını donmuş DNA’ları kullanarak klonlamayı deneyeceklerini açıkladı. Denemede, Rusya’nın Sakha bölgesindeki düşük sıcaklıklar yüzünden bozulmadan bulunan 12 bin yıllık aslan yavrularının vücutlarından alınacak DNA’lar kullanılacak.

Haberin Devamı

Araştırmacılar iki yavru aslanın vücudunda yaşayan bir doku bulabilmeyi, böylece elde edecekleri DNA’ları kullanarak söz konusu klonlamayı başarabileceklerini umuyorlar. Çalışma için yavru aslanlardan birinin dokusu incelenecek, diğer yavru ise Mamut Müzesi koleksiyonuna konulacak.

12 bin yıllık aslan dirilecek mi

Yahoo’da yer alan habere göre çalışmada Kuzey Doğu Rusya Üniversitesi’nin Moleküler Paleontoloji bölümündeki Güney Koreli ve Rus bilim insanları yer alacak.

Araştırmacılar tarafından ‘sansasyonel bir buluş’ olarak değerlendirilen, neredeyse ‘mükemmel’ durumda bulunan iki yavru aslan üzerinde yapılacak bu çalışma, nesli tükenmiş hayvanları geri getirebilme ihtimalini de beraberinde getiriyor.

Bilim insanları, iki yavru aslanın bulunduğu mağaraya giderek, aynı aileden daha büyük hayvanların kalıntılarının bulunup bulunmadığına araştıracaklarını açıkladı. Projede yer alan araştırmacılardan bir tanesinin hali hazırda bir klonlama projesi üzerinde çalıştığı bildirildi.

Haberin Devamı

12 bin yıllık aslan dirilecek mi