Dünya 170 baskın, 104 ev hapsi

170 baskın, 104 ev hapsi

17.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’nın saldırıların sorumlularının bulunması için başlattığı soruşturmada 23 kişi tutuklandı. Baskınlarda aralarında roketatarın da bulunduğu cephane ele geçirildi

170 baskın, 104 ev hapsi

Saldırılarla ilgili Fransa’da yapılan soruşturmada 5 kentte 168 baskın yapıldı. Baskınlarda 23 kişi tutuklandı, 104 kişi ise ev hapsine alındı. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Lyon kentinde yapılan baskında aralarında bir adet Kalaşnikov ve bir adet roketatarın da bulunduğu 31 silahın ele geçirildiğini belirtti. Herkesin dürüst olması gerektiğini söyleyen Cazeneuve, “Bu daha başlangıç, saldırılar devam edecek” dedi. Fransa Başbakanı Manuel Valls ise RTL radyosuna verdiği röportajda, “Daha uzun bir süre bu teröristlerin tehditleriyle beraber yaşayacağız” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Terörle suçlanmıştı

Öte yandan Bataclan’daki konsere saldıranlardan 28 yaşındaki Samy Amimour’un ailesi oğullarının 2013’te Suriye’ye gittiğini açıkladı. Fransa’da fanatikleşen Amimour’un ‘Yemen’e başarısız olan bir seyehat denemesinin ardından’ terör şüphesiyle suçlandığı da öğrenildi. Saldırıda yer alan üç kardeşten Bataclan’daki saldırıya katılan Salah Abdeslam ise hâlâ aranıyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron, da ülkede son altı ayda IŞİD tarafından planlanan 7 saldırının önlendiğini, büyüyen terör tehlikesine karşı istihbarat teşkilatlarına 1900 yeni ajan alınacağını duyurdu.