Dünya 9 yaşında transeksüel oldu!

9 yaşında transeksüel oldu!

20.09.2009 - 02:24 | Son Güncellenme:

İsmi belirtilmeyen dokuz yaşındaki bir erkek çocuğun en genç transeksüel olduğu ifade ediliyor

9 yaşında transeksüel oldu

9 yaşında transeksüel oldu

Haberin Devamı

İngiltere'de bundan iki gün önce 12 yaşındaki bir erkek çocuğunun cinsiyet değiştirme operasyonu geçirerek kız olmaya karar vermesi, bu duruma çok benzer vakaların daha önce de yaşandığını gözler önüne serdi.

İNGİLTERE'NİN EN GENÇ TRANSEKSÜELİ
Yapılan araştırmalara göre ismi belirtilmeyen dokuz yaşındaki bir erkek çocuğun İngiltere'nin en genç transeksüeli olduğu ifade ediliyor. Doğu İngiltere'de okuyan bu erkek çocuğun bir gün okula kız olarak dönmesiyle başlayan hikayenin bir yenisi de geçtiğimiz günlerde geldi.
Uzun saçlarına taktığı pembe tokaları, giydiği kız üniforması ile arkadaşlarını şoke eden çocuk gibi 12 yaşındaki diğer transeksüel de İngiltere'nin en genç transeksüellerinden biri olarak ülkenin gündeminde yerini aldı.

Haberin Devamı


VELİLER ŞİKAYETÇİ
Yaşanan bu büyük değişimin ardından sınıf arkadaşı ve durumu çocuklarından öğrenen veliler şaşkın ve duruma tepkili. Öyle ki, öğrencilerin anneleri durumun çocuklara çok daha önce bildirilmesinin gerekliliğinden bahsederken, okul yetkilieri konuya ilişkin herhangi bir bilgi vermekten kaçınıyor.

O, 23 YAŞINDAYKEN KADIN OLDU
Lauren Harries, bu iki vakaya göre biraz daha şanslı ve farklı. Çünkü o, daha olgun ve bilinçli bir yaşta cinsiyetini değiştirmeye karar vermiş. 23 yaşındayken kadın olan Harries, İngiltere'de patlak veren bu olayları değerlendirerek şunları söyledi:
"Bu konuda en büyük hassasiyet ve sorumluluk cinsiyet değiştiren çocuğun ailesine düşüyor. Yoksa çocuğun psikolojisinin bozulması an meselesi. Okulda bunun duyurulması gerekliliği ise sadece saçmalıktan başka bir şey değil. Ne yani? Bu teneffüs zili gibi okul koridorlarında mı yankılanacak? Çocuğun halini düşünsenize bir kere..."
Şimdi 31 yaşında olan Lauren, işinde tanınan ve başarılı olan bir antika uzmanı. Ve cinsiyet değiştirdiği için bir an bile pişmanlık duymamış, mutlu biri.

9 yaşında transeksüel oldu