Dünya ABD’de silah lobisi geri adım atmıyor

ABD’de silah lobisi geri adım atmıyor

27.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin Florida eyaletinde bir lisede gerçekleşen ve 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı sonrası ülkede Ulusal Silah Birliği’ne (NRA) yönelik baskı artarken, NRA’dan sert bir açıklama geldi.

ABD’de silah lobisi  geri adım atmıyor

ABD’de son saldırının ardından bireysel silahlanma konusunda bazı sınırlamaların gündeme gelmişken, NRA yönetimi, hiçbir yasağı desteklemeyeceklerini açıkladı. NRA Sözcüsü Dana Loesch, Amerikan ABC televizyonuna yaptığı açıklamada Florida’daki gibi katliamlardan NRA’nın sorumlu olmadığını savundu. Loesch, olayın yerel kolluk kuvvetlerinin hatalarından ve siyasilerin eylemsizliğinden kaynaklandığını iddia ederken, NRA’nın, silah satın alabilmek için gerekli minimum yaş sınırının yükseltilmesi veya yarı otomatik silahların tam otomatik silahlara dönüştürülmesinde kullanılan donanımların yasaklanmasını desteklemediğini belirtti. ABD Başkanı Donald Trump, yarı otomatik silahların daha seri ateş edebilemesini sağlayan donanımların yasaklanması çağrısını yapmıştı.

İmajı değiştirdi

NRA’nın yeni yüzü haline gelen ve CNN’in gerçekleştirdiği açık oturuma da katılan Dana Loesch, bu açıklamaların ardından tepkiyle karşılaştı. Saldırı sonrası silahlanma karşıtı öğrenci hareketinin öne çıkan ismi olan 17 yaşındaki David Hogg, NRA temsilcisi Loesch’un birliğin üyelerini temsil etmediğini ve silah üreticileri için çalıştığını öne sürdü. Loesch’un sözlerinin “tiksindirici” olduğunu belirten genç “Eğer onu dinlerseniz gerçekte hiçbir söylemediğini anlayacaksınız” dedi. Hogg ise sosyal medya üzerinden saldırıların hedefi olmuş durumda.